• COVID-19 ar fi circulat dinainte de decembrie 2019.
  • OMS a descoperit 13 tulpini de COVID-19, în China.
  • Un reprezentant OMS spune că aceste tulpini ale virusului existau deja în decembrie 2019.

Virusul SARS-CoV-2 e posibil să fi apărut înainte de decembrie 2019,
atunci când au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri. Este concluzia la care a ajuns echipa de cercetători a Organizației Mondiale a Sănătății,
care a fost în China, la Wuhan, pentru a încerca să afle originea coronavirusului, care a generat pandemia.

17 specialiști de la OMS împreună cu 17 cercetători chinezi au analizat mai multe probe recoltate în China și au descoperit că în decembrie 2019, aici erau deja dezvoltate 13 tulpini de SARS-CoV-2.

Rezultatele le-au obținut după ce au analizat și probe genetice parțiale, nu doar pe cele complete. Unele dintre probe au fost colectate din piețe, altele nu au legătura cu astfel de zone de mărfuri.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

A circulat acest virus mult mai devreme?

Coordonatorul misiunii OMS la Wuhan s-a ferit să tragă astfel de concluzii. Dar, este foarte posibil să fie așa ținând cont de numărul mare de mutații genetice descoperite în acea zonă. Un număr atât de mare de variante ale virusului nu ar fi putut apărea într-o singură lună, iar aceste 13 tulpini ar putea fi dovada științifică a acestei teorii.

Misiunea OMS în Wuhan a analizat 92 de cazuri suspecte din lunile octombrie și noiembrie 2019 – pacienți cu simptome similar COVID-19 și grav bolnavi. Echipa OMS a cerut testarea pentru anticorpi a acestor pacienți, însă doar 67 și-au dat acordul. Testele lor au ieșit, însă, negative.