• Mai multe incendii similare celui de la Spitalul Județean din Piatra Neamț au avut loc în spitalele din România
  • În cele 8 incendii din ultimii 10 ani s-au înregistrat 6 decese
  • La Spitalul Județean din Piatra Neamț sunt cel puțin 10 decese

Cel mai grav incendiu din spitalele românești din ultimele 10 ani s-a înregistrat la secția de Reanimare a Maternității Giulești din București, când 3 bebeluși și-au pierdut viața în noaptea tragediei. Opt nou-născuți au fost transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu, dintre care 4 au decedat în zilele ce au urmat. În urma incendiului 113 persoane au fost evacuate, iar 5 bebeluși au murit.

Pe 16 martie 2010, 7 copii şi 15 cadre medicale au fost evacuate din Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, din cauza unui incendiu. Nu s-au înregistrat victime, deși a existat riscul intoxicării cu fum.

Pe 18 noiembrie 2013, un incendiu a izbucnit la panoul electric al Spitalului Floreasca, fiind stins în scurt timp. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de un scurtcircuit la reţeaua electrică. Nu s-au înregistat victime.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Pe 15 februarie 2014, un alt incendiu s-a înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, secția chirurgie. Nu s-au înregistat victime.

Pe 3 aprilie 2015, Spitalul Vechi din Satu Mare a fost a fost curpins de flăcăru, după ce un pacient a dat foc unei saltele. Nu s-au înregistat victime.

Pe 7 iunie 2015, un incendiu a izbucnit la Spitalul Judeţean Baia Mare, deasupra Unităţii de Primire Urgenţe, cel mai probabil de la o ţigară aprinsă aruncată de la etajele superioare. Nu s-au înregistrat victime.

Pe 19 noiembrie 2015, un alt incendiu a izbucnit la spitalul oraşul Simeria, judeţul Hunedoara. Incendiul s-a manifestat la etajul unu al clădirii spitalului. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate.

Pe 10 martie 2018, în urma unui incendiu de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, o infirmieră a suferit arsuri pe membre, gradele 1 şi 2 pe mai mult de 20% din corp. Totodată, o asistentă a fost intoxicată cu fum. Incendiul s-a produs într-un salon situat unde se aflau două persoane, din care una era decedată înainte de izbucnirea focului.

Pe 11 aprilie 2018, un incendiu a izbucnit la Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, 18 pacienţi fiind evacuaţi. Unul dintre pacienţii transferaţi de la Terapie Intensivă, din clădirea în care a avut loc incendiul, a murit la Institutul Regional de Oncologie. 62 de pompieri au fost mobilizați pentru stingerea incendiului.