• Omicron reprezintă „o îngrijorare” pentru OMS.
  • Omicron a fost detectată în urmă cu câteva săptămâni în Africa de Sud.
  • OMS va discuta săptămânal pentru a ajunge la conlcuzii cu privire la Omicron.

Grupul Consultativ Tehnic al OMS pentru evoluția virușilor avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă Omicron. Grupul Tehnic a sfătuit Organizația Mondială a Sănătății să clasifice noua variantă apărută în Africa de Sud, „OMICRON”, drept „variantă îngrijorătoare”, care are un potențial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante.

Conducătorul tehnical Programului OMS pentru Situații de Urgență în Sănătate spune că varianta are „proprietăți relevante”, și din cauza numărului mare de mutații.

Așadar, Omicron, B.1.1.529, este numită o variantă îngrijorătoare, deoarece are unele proprietăți îngrijorătoare. Această variantă are un număr mare de mutații și unele dintre aceste mutații au unele caracteristici periculoase. Înțelegem că oamenii sunt îngrijorați. Lucrul bun este că avem sisteme de monitorizare în întreaga lume pentru a detecta aceste variante foarte rapid”, spune Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic COVID-19.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Grupul Consultativ Tehnic al OMS va urmări cu atenție evoluția virusului și va publica în scurt timp rezultatele studiilor despre transmisibilitatea acestei variante și severitatea ei.