• Organizația Mondială a Sănătății monitorizează o epidemie misterioasă de pneumonie care a ucis trei persoane.
  • Potrivit Organizației Panamericane a Sănătății, au fost înregistrate 10 cazuri legate de o clinică privată din Argentina.
  • Clinica este situată în San Miguel de Tucuman, un oraș din nord-vestul țării.

Organizația Mondială a Sănătății monitorizează o epidemie misterioasă de pneumonie care a ucis trei persoane.

Potrivit Organizației Panamericane a Sănătății, au fost înregistrate 10 cazuri legate de o clinică privată din Argentina.

Clinica este situată în San Miguel de Tucuman, un oraș din nord-vestul țării.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Un raport inițial de marți includea cinci lucrători din domeniul sănătății și un pacient care a fost tratat în secția de terapie intensivă a clinicii, simptomele apărând la sfârșitul lunii trecute.

Joi, oficialii locali din domeniul sănătății au raportat alte trei cazuri, ridicând totalul la nouă, cu un caz suplimentar confirmat vineri.

Toate cele trei persoane care au murit aveau și alte probleme de sănătate.

Simptomele au inclus febră, dureri musculare și abdominale și dificultăți de respirație. Mai mulți pacienți au avut pneumonie la ambii plămâni.

Testele pentru viruși respiratori cunoscuți și alți agenți virali, bacterieni și fungici au fost toate negative, a precizat OPS.

Probele biologice au fost trimise la Administrația Națională a Laboratoarelor și Institutelor de Sănătate din Argentina pentru teste suplimentare, care vor include o analiză a prezenței toxinelor.

Dr. Michael Osterholm, expert în boli infecțioase la Universitatea din Minnesota, a declarat că, având în vedere că plămânii sunt puternic implicați, cauza este probabil ceva ce pacienții au inhalat.

El a suspectat inițial boala legionarilor, care este cauzată de inhalarea picăturilor de apă care conțin bacteria Legionella, dar testele au exclus această variantă.

OPS și OMS monitorizează focarul și asistă oficialii locali din domeniul sănătății în cadrul anchetei.

Osterholm a declarat că de cele mai multe ori, bolile misterioase” pot fi explicate de un focar local care nu are implicații pandemice.

Osterholm a spus că așteaptă mai multe informații definitive de la oficialii din domeniul sănătății din Argentina în următoarele cinci până la șapte zile.

Oameni de știință sunt în alertă pentru tulpina misterioasă de pneumonie

S-a raportat anterior că cei mai buni oameni de știință din Marea Britanie sunt în alertă pentru tulpina misterioasă de pneumonie.

Cazurile de virus au fost identificate pentru prima dată pe 18 august, dar oamenii de știință au exclus deja ca acesta să fie legat de COVID, gripă și hantavirus.

Cu toate acestea, simptomele exacte sunt necunoscute publicului – oamenii de știință britanici monitorizând îndeaproape virusul.

Dr. Katherine Russell, șefa departamentului de infecții emergente și zoonoze din cadrul UKHSA, a declarat: Suntem la curent cu un focar de pneumonie de origine necunoscută în Argentina. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația pe măsură ce noi informații devin disponibile prin intermediul investigațiilor efectuate de autoritățile sanitare din Argentina”.

Echipa de informații epidemice de la Centrul European pentru Controlul Bolilor a recunoscut că a urmărit cazurile începând de marți, 30 august.