• Mulți dintre noi credem că am învățat tot ce este de știut despre corpul uman datorită aparatelor cu raze X și altor progrese medicale.
  • Oamenii de știință au descoperit un nou organ despre care habar nu aveau.
  • Când și-au desfășurat cercetările, au dat peste „glandele tubare”, care erau o parte necunoscută a feței.

Oamenii de știință au descoperit un nou organ despre care habar nu aveau. De asemenea, se întâmplă să vină ca o pereche și este situat în fața noastră. Mulți dintre noi credeam că am învățat tot ce este de știut despre corpul uman datorită unor lucruri precum aparatele cu raze X și alte progrese medicale.

La începutul acestui an, oncologii de la Institutul Oncologic Olandez din Amsterdam au încercat să afle mai multe despre tipurile de cancer care afectează gâtul și capul. Iar când și-au desfășurat cercetările, au dat peste „glandele tubare”, care erau o parte necunoscută a feței. În total, 100 de pacienți au fost folosiți în cadrul studiului și au fost injectați cu glucoză radioactivă înainte de a fi scanați pentru a identifica tumorile, care ar fi strălucit puternic. Însă aceleași două zone ale feței au continuat să se lumineze la fiecare persoană.

Acesta a fost momentul în care oamenii de știință au identificat glandele tubare”, care sunt organe mici responsabile de producerea salivei. Revista Radiotherapy and Oncology notează că glandele sunt situate în partea din spate a nazofaringeului. Aceasta este partea superioară a gâtului, în spatele nasului.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Din câte știam, singurele glande salivare sau mucoase din nazofaringe sunt microscopice, iar până la 1000 sunt răspândite uniform în întreaga mucoasă. Așadar, imaginați-vă surpriza noastră când le-am găsit pe acestea”, a declarat medicul oncolog radioterapeut Wouter Vogel, autorul studiului. Această descoperire a fost benefică pentru misiunea de radioterapie a echipei de cercetare. Radioterapia ucide cancerul și micșorează tumorile, dar poate cauza, de asemenea, probleme pentru glandele salivare.

Pacienții pot avea probleme de alimentație, de înghițire sau de vorbire, ceea ce poate fi o adevărată povară”, a adăugat Vogel. În general, ca urmare a descoperirii acestor glande tubare”, radioterapeuții vor înțelege acum mai bine cum să împiedice ca radiațiile să ajungă în acea parte a corpului la impedimente.