• 71% dintre utilizatorii de Ozempic au întrerupt tratamentul în primul an din cauza costurilor sau atingerea greutății țintă.
  • Un studiu de la Northwestern University arată că multe persoane recuperează greutatea pierdută după tratamentele de slăbire.
  • Aproximativ 300 de pacienți au recâștigat două treimi din greutatea pierdută după un an.
  • Pacienții care au folosit Ozempic au raportat probleme cu tensiunea arterială și un risc crescut de boli de inimă.
  • Tratamentul cu Ozempic costă aproximativ 1.000 de dolari pe lună.

Multe persoane care au scăpat de kilogramele în plus cu Ozempic s-au trezit că iau din nou în greutate, arată un studiu făcut de Northwestern University. După un an de încheierea tratamentului, aproximativ 300 de pacienți au luat două treimi din greutatea de care au scăpat.

Veștile proaste nu se termină aici. Aceștia au avut probleme cu tensiune arterială, le-a crescut și riscul de a dezvolta boli de inimă.

71% dintre persoanele care au început tratament cu Ozempic au întrerupt utilizarea în primul an, fie pentru că și-au atins greutatea țintă, sau din cauză că medicamentele sunt prea scumpe. Tratamentul pentru o lună ajunge la 1.000 $.

Recomandări

BASHAR FUGE LA MOSCOVA
PROTESTE ÎN DIASPORA
REGIMUL ASSAD S-A PRĂBUȘIT
ASSAD S-A PRĂBUȘIT
CINE E BASHAR?
MACRON CAUTĂ PREMIER

Nu mai e un secret că vedete precum Christina Aguilera, Amy Schumer, Oprah Winfrey sau Elon Musk au luat Ozempic ca să slăbească.

Eduardo Paes, primarul din Rio de Janeiro a mers puțin mai departe după ce a încercat medicamentul minune. A promis Ozempic gratuit pentru toți locuitorii care vor să slăbească. Edilul care a slăbit 30 de kg cu Ozempic a promis că de anul viitor, sau cel târziu până în 2026, medicamentul va fi pe rafturile din farmacii.

Nici prim-ministrul Marii Britanii, Keir Starmer, nu s-a lăsat mai prejos. Ca să slaveze economia țării vrea să le dea britanicilor șomeri gratuit Ozempic sau Wegovy. În acest fel slăbesc și găsesc loc de muncă.

Ozempic a fost retras din România. Inițial, medicamentul, era folosit ca tratament de persoanele care suferă de diabet de tip 2. Rata globală a diabetului s-a dublat în ultimii 30 de ani, arată studiu făcut de OMS.

În prezent peste 800 de milioane de adulți au diabet la nivel global, iar 50% dintre pacienții peste 30 de ani nu primesc tratament.

Citește și