• În noaptea de 5 spre 6 octombrie, la Spitalul Județean Neamț, pacienții care au venit la urgențe au fost ținuți în curtea spitalului.
  • Probele de urină și sânge au fost recoltate tot în curte.
  • Un bărbat în vârstă așteapta de la ora 10:30 dimineața.

În curtea Spitalului Județean Neamț, în noaptea de 5 spre 6 octombrie, pacienții care au venit la urgențe au fost tratați în curtea spitalului, conform unui video postat de tvneamt pe pagina de Facebook.

Majoritatea pacienților tratați în curtea spitalului au peste 70 de ani și au fost ținuți ore întregi afară, unde medicii au recoltat probe de urină și de sânge.

Un bărbat așezat pe scaun, cu masca pe față, a declarat că se află în curtea spitalului de la ora 10:30 dimineața. Acesta spune că nu a fost primit în interior pentru că era ocupat.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
Sursa Foto: TVNeamț

Au scos oameni bătrâni din cort, au băgat tineret. Au zis că trebuie”, spune bărbatul.

O femeie în vârstă de 75 de ani așteapta de la ora 17:00 în curtea spitalului. Reporterul a estimat că așteaptă de aproximativ 8 ore: „Am fost la medicul de familie, am răcit, am tușit. M-am dus că poate îmi mai dă un tratament. Mi-a zis că ar fi bine să mă duc să mă consulte, să vadă care este problema”.

Probe de sânge și urină în aer liber, în curtea spitalului

Un alt bărbat a declarat că este suspect de coronavirus și așteaptă: „Nu mi se pare normal să dorm sub cerul liber în anul 2020. M-am gândit să sun la poliție să văd dacă pot să plec”.

”Nu este normal să ți se ia probe afară. Era lumină și am folosit toaleta ecologică pentru proba de urină, dar băiatul s-a dus pe întuneric și în toaletă nu este bec. S-a dus și el și a dat proba”, adaugă bărbatul arătând spre un alt pacient care aștepta în curtea spitalului.

Bărbatul suspect de coronavirus spune că probele de sânge și urină au fost recoltate afară, în curtea spitalului.