• Imunoterapia atezolizumab este administrată de obicei pacienților pe cale intravenoasă, direct în vene, prin perfuzie.
  • Sute de pacienți vor putea trece la administrarea medicamentului prin injectare.
  • Medicamentul este cunoscut sub numele de inhibitor al punctelor de control”.

Pacienții din Anglia vor fi primii din lume care vor avea acces la o nouă injecție de șapte minute pentru tratamentul cancerului. Noua tehnologie de injectare va reduce timpul de tratament cu până la 75%. Imunoterapia atezolizumab, cunoscută și sub numele de Tecentriq, este administrată de obicei pacienților pe cale intravenoasă, direct în vene, prin perfuzie, informează Sky News.

După ce Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale (MHRA) a aprobat acest lucru, sute de pacienți vor putea trece la administrarea medicamentului prin injectare. Aceasta durează aproximativ șapte minute – față de 30-60 de minute pentru transfuzia intravenoasă.

Tratamentul este administrat pacienților cu o serie de tipuri de cancer, inclusiv cancer pulmonar, de sân, de ficat și de vezică urinară. Medicamentul este cunoscut sub numele de inhibitor al punctelor de control” și acționează ajutând sistemul imunitar să găsească și să distrugă celulele canceroase. NHS England a declarat că se așteaptă ca majoritatea celor aproximativ 3.600 de pacienți care încep tratamentul cu atezolizumab în fiecare an să treacă la injecție.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Pacienții care primesc chimioterapie intravenoasă în combinație cu atezolizumab pot rămâne la transfuzie. Implementarea în premieră mondială” a tratamentului va însemna că sute de pacienți pot petrece mai puțin timp în spital și va elibera timp prețios în unitățile de chimioterapie ale NHS”, a declarat directorul național pentru cancer al NHS England, profesorul Peter Johnson.

Citește și