• Cercetătorii vor ca până în 2030 să extermine epidemia de HIV/SIDA
  • La nivel mondial, sunt aproape 40 de milioane de persoane purtătoare a virusului HIV
  • România înregistrează peste 15.600 de persoane seropozitive

Cercetătorii americani spun că pandemia a întrerupt lupta împotriva HIV/SIDA. Ei anunță că, în curând, s-ar putea să avem prima creștere a numărului de infecții din ultimii ani.

La nivel internațional, progresele recente ar putea fi anulate și din cauza întreruperii testării și îngrijirii bolnavilor de SIDA după apariția COVID-19.

Laurenţiu a fost diagnosticat cu HIV în urmă cu opt ani. De atunci, ţine boala sub control cu ajutorul tratamentului şi analizelor. Dar, de când cu pandemia, îi este foarte greu pentru că nu a mai putut păstra legătura cu medicul curant.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Am sunat şi mi s-a spus că nu se pot face analizele, pentru că este spital COVID şi trebuie să mai aşteptăm”, spune Laurenţiu.

Medicul infecționist Liviu Prisecariu te anunță că numarul celor depistați cu infecția în corp a crescut considerabil în ultimul an.

„Nu am putut interna din nefericire pacienți seropozitivi, decat pe cei care erau și infectați cu Covid. Din nefericire au apărut cazuri noi în proportie de 30%”, a declarat medicul.

Ieri s-au împlinit 40 de ani de la primul raport care a adus HIV/SIDA în atenția publicului. În țara noastră, peste 15.600 de persoane trăiesc cu infecția în corp.