• Pandemia nu s-a încheiat încă, în ciuda ratelor ridicate de vaccinare din unele țări, a avertizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății
  • „Există un decalaj uriaş între ţările cu rate ridicate de vaccinare, unde mentalitatea care primează este că pandemia s-a încheiat, şi ţări care se confruntă cu rate uriaşe de infectare”, a spus directorul general al OMS
  • „Pandemia este departe de a se fi terminat”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus

Pandemia globală nu s-a încheiat încă, în ciuda ratelor ridicate de vaccinare din unele țări, a avertizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, la câteva zile după ce CDC le-a spus americanilor complet vaccinați că pot merge fără măști în majoritatea locurilor, scrie CNBC.

Există un decalaj uriaş între ţările cu rate înalte de vaccinare, unde mentalitatea care primează este că pandemia s-a încheiat, şi ţări care se confruntă cu rate uriaşe de infectare”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de presă de la sediul organizației din Geneva.

Pandemia este departe de a se fi terminat„, a avertizat el. „Nu se va încheia nicăieri până în momentul în care nu se va termina peste tot.”

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Comentariile lui Tedros au venit la patru zile după ce Centrele americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și-au actualizat ghidul de sănătate publică și au transmis că persoanele complet vaccinate nu mai trebuie să poarte mască sau să păstreze distanțarea în majoritatea locurilor, fie în aer liber, fie în interior.

Este pentru prima dată când guvernul federal încurajează oamenii să nu mai poarte măști de când OMS a cerut pentru prima dată purtarea măștii, acum mai bine de un an.

Unii medici au spus că noile reglementări înseamnă că „persoanele vaccinate pot reveni la normal”.

Oficialul OMS spune că vaccinul trebuie să ajungă cât mai repede în țările defavorizate: Companiile să le doneze „în câteva zile, nu luni”

Tedros a declarat că organizația a răspuns la creșterea numărului de cazuri din India și din alte state puternic afectate de pandemie din întreaga lume. El a spus că OMS are nevoie de finanțare imediată pentru a-și susține sprijinul tehnic și operațional pentru toate țările, în special cele mai afectate de pandemie.

El a cerut, de asemenea, producătorilor de vaccin, inclusiv Pfizer și Moderna, să doneze cât mai multe doze de ser țărilor mai sărace.

„Avem nevoie de doze chiar acum și rugăm să le livreze cât mai curând posibil”, a spus el.