• Pandemia de COVID-19 și restricțiile ar putea cauza peste 200.000 de decese în Marea Britanie.
  • Se estimează un total de 50.000 de decese, în primele 6 luni de pandemie.
  • Întârzierea unui tratatent COVID-19, izolarea și recesiunea duc către suicid și violență domestică.
  • Bolnavii de cancer sunt foarte afectați: cu 2.3 milioane de teste pentru depistarea cancerului mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Un raport oficial al guvernului a arătat că peste 200.000 de persoane ar putea muri din cauza impactului lockdown-ului și a pandemiei de coronavirus, relatează The Telegraph.

În cel mai rău caz, se astimează că 50.000 de oameni vor muri din cauza coronavirusului în primele 6 luni ale pandemiei.

Însă, în raportul publicat în aprilie, specialiștii au estimat că întârzierea unui tratament va duce la 25.000 de morți în 6 luni și 185.000 de morți pe termen mediu-lung.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Aceste informații apar în mijlocul dezbaterilor pe tema relaxării restricțiilor. Unii susțin că este prea devreme ca restricțiile să fie ridicate și mai spun că acestea ar fi trebuit impuse mai devreme pentru a putea combate eficient pandemia.

Alții se întreabă dacă nu cumva tratamentul este mai rău decât boala.

Prim-ministrul Marii Britanii a subliniat faptul că nu-și dorește un lockdown național.

Într-un interviu pentru The Telegraph, Boris Johnson a asemănat restricțiile cu un „atac nuclear” și a spus că nu-și dorește să le impună din nou. Nici nu crede că mai sunt necesare.

Statisticianul Marii Britanii, Profesorul Sir Ian Diamond a declarat că nu au mai fost raportate creșteri de când s-au implementat măsurile de relaxare. Totuși, acesta îi sfătuiește pe oameni să fie vigilenți la toamnă.

Atât statisticianul, cât și Chris Whitty, medic și epidemiolog englez, și-au exprimat îngrijorările cu privire la daunele provocate de lockdown. Amândoi au spus că acestea ar putea fi foarte grave.

Decesele cauzate de lockdown și pandemie

În raport se arată că ar putea exista cu peste 500 de sinucideri mai mult în primul val al pandemiei și între 600 și 12.000 mai mulți morți din cauza recesiunii.

În plus, în privința deceselor cauzate de violența domestică, s-a prognozat un număr cu 20 de morți mai mult, anul acesta.

În total, aproape un sfert de milion de oameni vor muri din cauza efectelor pandemiei.

Pacienții bolnavi de cancer, afectați de pandemia de coronavirus

Cifrele publicate de Cancer Research UK arată că, începând cu 30 mai, peste 180.000 de englezi au așteptat pentru o endoscopie – cu 44% mai mult decât anul trecut, în aceeași perioadă.

Au fost realizate cu 2.3 milioane de teste pentru depistarea cancerului mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Față de aceeași perioadă a anului 2019, 51% mai mulți oameni așteaptă pentru o colonoscopie.

Mitchelle Mitchelle, oficial al Cancer Research UK, susține că „Virusul COVID-19 a avut un impact devastator asupra bolanvilor de cancer și asupra serviciilor medicale din Marea Britanie”.