• Un cadavru infectat cu Covid-19 a fost adus de valuri pe o plajă din Vanuatu.
  • Autoritățile au interzis călătoriile în afara insulei sale principale timp de trei zile.
  • 16 persoane au fost plasate în carantină, majoritatea dintre ele fiind ofițerii de poliție care s-au deplasat la fața locului când a fost găsit cadavrul.

Un stat insular din Oceanul Pacific a interzis pentru trei zile călătoriile în afara insulei sale principale, după ce un cadavru adus de valuri la țărm a fost depistat cu COVID, transmite CNN

Potrivit autorităților din Vanuatu, pe 11 aprilie, comandantul unui petrolier sub pavilion britanic a descoperit că un membru al echipajului lipsește de la bordul navei. Ulterior, autoritățile portuare din Vanuatu au cerut petrolierului să se întoarcă în port și au demarat o operațiune de căutare și salvare.

În aceeași zi, corpul neînsuflețit al marinarului a fost găsit pe o plajă din Vanuatu, acesta a fost transportat la morgă și, ulterior, în urma unor analize s-a descoperit ca este infectat cu COVID-19.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Deocamdată nu sunt clare circumstanțele morții bărbatului.

Potrivit prim-ministrului Bob Loughman, autoritățile încearcă să identifice persoanele care au intrat în contact cu marinarul, înainte de decesul acestuia. 16 persoane au fost plasate în carantină, majoritatea dintre ele fiind ofițerii de poliție care s-au deplasat la fața locului când a fost găsit cadavrul.

Vanuatu a raportat doar trei cazuri de coronavirus, potrivit Universității Johns Hopkins.