• Pașaportul COVID-19 a fost aprobat de Uniunea Europeană
  • Certificatul nu e obligatoriu pentru a călători
  • Pfizer/BionTech: Vaccinul nostru este eficient la tulpina indiană
  • Miracolul din Germania: Un orășel a avut zero cazuri COVID în 14 luni

Uniunea Europeană a aprobat certificatul COVID-19. El nu este obligatoriu pentru a putea călători între statele membre. Dar cei vaccinați nu vor mai fi supuși la regulile de restricții din țările în care circulă.

„Documentul vine să simplifice deplasarea noastră pe teritoriul UE, fără discriminare. El nu este obligatoriu pentru a călători în alte state membre, nu ține loc de pașaport, prin urmare nu este o condiție pentru exercitarea dreptului la liberă circulație”, a scris europarlamentarul Dragoș Pîslaru pe Facebook.

Vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient în fața variantei indiene, a anunțat Ugur Șahin, cercetătorul tuco-german care a dezvolat vaccinul. El mai spune că Europa va atinge imunitatea de turmă în luna iulie, cel târziu august.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Francezii vor ieși din carantină pe 30 iunie, a anunțat Emanuel Macron. Din 9 iunie se redeschid barurile și restaurantele. Orașul New York se redeschide complet pe 1 iulie. „Va fi vara orașului nostru”, a anunțat primarul Bill de Blasio.

„Planul nostru este să redeschidem complet orașul New York pe 1 iulie. Suntem pregătiți pentru ca magazinele să se deschidă, afacerile să se deschidă, birourile, teatrele, capacitate maximă. Observăm că oamenii s-au vaccinat într-un număr extraordinar, 6,3 milioane de vaccinuri în orașul New York azi”, a declarat Bill de Blasio, primar New York.

Există miracole în pandemie: Un orășel de 400 de locuitori din Germania, Lieg, nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 în cele 14 luni de pandemie. Localnicii pun reușita pe seama disciplinei și spiritul de comunitate. Germania a avut peste 3 milioane de infectați. Azi, Germania a devenit prima țară din Europa care vaccinează 1 milion de persoane într-o singură zi.

Certificatul UE COVID-19, aprobat în Parlamentul European

Certificatul UE COVID-19 a fost aprobat în Parlamentul European, anunță eurodeputatul Dragoș Pîslaru: „Nu este obligatoriu pentru a călători în alte state membre, nu ține loc de pașaport, prin urmare nu este o condiție pentru exercitarea dreptului la liberă circulație”.

„Parlamentul European a spus Certificatului UE COVID-19 prin votul său final, votând majoritar pentru documentul care vine să simplifice deplasarea noastră pe teritoriul UE, fără discriminare. Certificatul nu este obligatoriu pentru a călători în alte state membre, nu ține loc de pașaport, prin urmare nu este o condiție pentru exercitarea dreptului la liberă circulație.

Am spus-o și o s-o mai spun: libera circulație pe teritoriul UE este esențială pentru a reveni cât mai curând la viața în care putem plănui din nou călătorii de muncă sau de plăcere, în care ne putem revedea rudele și prietenii de departe. Pandemia a venit fără o dată de expirare, iar asta ne forțează zi de zi să ne adaptăm eficient, cu rapiditate”, anunță Dragoș Pîslaru.