• Cercetătorii anunță că vaccinarea animalelor de companie poate deveni o necesitate.
  • În ultimul an au fost testate pozitive mai multe animale domestice.
  • Câinii și pisicile pot fi afectate de un tip de coronavirus.

Dacă n-aveai și așa destule pe cap, îți mai dau eu o temă de gândire. Un studiu din revista Virulence trage concluzia că și animalele de companie trebuie vaccinate anti-Covid.

Oameni de ştiinţă de la Universităţile „East Anglia” şi „Minnesota” au semnat această concluzie. Totuși, dacă întrebi un veterinar, îți va spune exact opusul. Am stat de vorbă cu Patricia Nanu, care îți explică dacă SARS-COV-2 reprezintă sau nu un pericol pentru animalul tău de companie.

Patricia Nanu, medic veterinar: „Dacă animalul își va linge proprietarul poate să ia acest virus. Dar nu poate transmite mai departe. Animalul nu face boala. Asta nu înseamnă că animalele sunt complet ferite. Există un tip de coronavirus care le afectează și pe ele.”

„La câini există coronavirusul canin care dezvoltă o boală cu semne digestive. S-a făcut un vaccin pentru acest coronavirus, dar nu este cel care declanșează boala de la om. Este diferit chiar dacă este din cadrul aceleiași specii de coronavirus. Este un vaccin suplimentar pe care noi îl putem face animalului”, adaugă Patricia Nanu.

Dacă unii oameni sunt mai greu de convins să se vaccineze, stăpânii de animale nici nu stau pe gânduri când e vorba să-și protejeze cei mai buni prieteni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA