Patru alimente care îi pot ajuta pe oameni să-și prelungească viața cu până la zece ani

alimente

alimente

Studiile au arătat că anumite alimente pot contribui la îmbunătățirea considerabilă a șanselor noastre de a trăi o viață mai lungă.

O alimentație mai sănătoasă poate contribui la prelungirea duratei de viață cu șase până la șapte ani în cazul adulților de vârstă medie.

Pentru adulții tineri, acest lucru ar putea crește durata de viață cu aproximativ un deceniu.

Trecerea de la o dietă occidentală la una optimă la vârsta de 60 de ani poate, de asemenea, să crească speranța de viață cu opt ani.

Făcând aceeași schimbare și la persoanele în vârstă de 80 de ani, durata de viață poate crește cu aproape trei ani și jumătate.

Patru tipuri de alimente pot reduce o serie de boli legate de vârstă și pot, de asemenea, să crească semnificativ longevitatea.

Fructe de pădure

Fructele de pădure conțin molecule specifice de flavonoide, care luptă împotriva deteriorării ADN-ului și încetinesc deteriorarea celulelor creierului legată de vârstă.

Numeroase studii au arătat că afinele protejează în special zona cerebrală de leziunile oxidante și inflamatorii, contribuind la creșterea longevității.

Acestea au fost, de asemenea, legate de rate mai lente de declin cognitiv și de îmbunătățirea memoriei de lucru și a performanțelor executive pe măsură ce îmbătrânim.

Legume cu frunze verzi

Un studiu realizat de oamenii de știință din SUA susține că consumul de frunze verzi închise la culoare, precum varza kale, spanacul și salata elvețiană, poate declanșa schimbări în ADN care pot întârzia îmbătrânirea cu până la doi ani.

Medicii au declarat că rezultatele studiului au oferit dovezi suplimentare că ceea ce mâncăm contribuie nu numai la bunăstarea de zi cu zi, ci poate, de asemenea, să crească durata de viață și să ajute la protejarea împotriva unor boli precum obezitatea, bolile de inimă, diabetul, demența și hipertensiunea arterială.

Frunzele verzi contribuie la o inimă sănătoasă în mai multe moduri.

Acestea conțin potasiu, care reduce tensiunea arterială ridicată, fibre, care țin sub control colesterolul și acid folic, care protejează împotriva bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Avocado

Avocado are un conținut ridicat de grăsimi, 60% dintre acestea fiind grăsimi mononesaturate, care, potrivit cercetărilor, ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și la scăderea tensiunii arteriale.

Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre, toate acestea fiind benefice pentru inimă și sistemul cardiovascular.

Avocado este o sursă de vitaminele C, E, K și B6, precum și de riboflavină, niacină, folat, acid pantotenic, magneziu și potasiu”, a adăugat Medical News Today.

Toți acești compuși care se găsesc în avocado ajută la sănătatea generală și la longevitate.

Pește gras

Peștele gras cum ar fi somonul și sardinele sunt de asemenea, deosebit de bogate în acizi grași omega-3, care pot contribui la menținerea sănătății inimii.

Cei mai mulți dintre noi ar trebui să avem mai mult pește în alimentația noastră, inclusiv mai mult pește gras.

Unele persoane sunt îngrijorate de mercur sau de alți contaminanți din fructele de mare. Cu toate acestea, beneficiile consumului de pește ca parte a unei alimentații sănătoase depășesc de obicei posibilele riscuri de expunere la toxine.

Acizii grași omega-3 pot fi benefici pentru sănătatea inimii prin reducerea colesterolului, scăderea ușoară a tensiunii arteriale, reducerea coagulării sângelui, diminuarea riscului de accidente vasculare cerebrale și insuficiență cardiacă, reducerea bătăilor neregulate ale inimii.

Exit mobile version