Patru persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 la două săptămâni după rapel. Cum explică specialiștii situația

SUA schimbă strategia de vaccinare. Ce se întâmplă cu a doua doză de vaccin Profimedia
  • Patru persoane din statul american Oregon, complet vaccinate anti-Covid-19, au fost testate pozitiv cu coronavirus.
  • Cele patru persoane s-au infectat după două săptămâni de la primirea dozei de rapel.
  • Oregon este printre primele state care au raportat astfel de cazuri.

Patru persoane complet vaccinate împotriva coronavirusului au fost teste pozitiv după două săptămâni de la doza de rapel, notează The Sun.

Începem să primim rapoarte despre persoanele care au dat rezultate pozitive după ce au primit un vaccin COVID-19. Acestea sunt numite ‘cazuri de progres’. „Aceștia sunt oameni care se îmbolnăvesc de Covid-19 la cel puțin 14 zile de la finalizarea seriei de vaccinare”, a scris pe Twitter Autoritatea de Sănătate din Oregon. Două dintre cazuri au fost înregistrate în comitatul Yamhill, iar celelalte în comitatul Lane. Toate cele patru persoane au prezentat simptome ușoare sau deloc.

„Cazurile de progres” nu ar trebui să descurajeze oamenii

SUA promovează intens campania de vaccinare, iar oficialii din Sănătate spun că vaccinul poate ajuta la reducerea severității bolii coronavirusului. Oficialii de stat din domeniul Sănătății au efectuat secvențierea genomului asupra acestor cazuri „de progres” și așteaptă la noi rezultate săptămâna viitoare.

Ofițerul de stat din domeniul Sănătății, Dean Sidelinger, a declarat că aceste „cazuri de progres” nu ar trebui să descurajeze oamenii să se vaccineze împotriva Covid-19.