• În România sunt disponibile, sâmbătă, 168 de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii în stare gravă, cu COVID-19, dintre care 23 sunt în Bucureşti.
  • 1.265 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.636 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 367 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 79 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.265 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

La nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 168 paturi libere de ATI: 23 în Bucureşti, 4 în judeţul Bacău, 3 în judeţul Botoşani, 1 în judeţul Braşov, 7 în judeţul Călăraşi, 3 în judeţul Caraş Severin, 17 în judeţul Constanta, 7 în judeţul Dolj, 2 în judeţul Giurgiu, 4 în judeţul Gorj, 2 în judeţul Harghita, 5 în judeţul Hunedoara, 20 în judeţul Iaşi, 3 în judeţul Maramureş, 6 în judeţul Mehedinti , 1 în judeţul Mureş, 4 în judeţul Neamţ, 3 în judeţul Olt, 2 în judeţul Prahova, 9 în judeţul Sibiu, 19 în judeţul Suceava, 3 în judeţul Timiş, 2 în judeţul Vaslui, 18 în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.