• 16 paturi de ATI stau nefolosite la Spitalul Witting din Capitală
  • Spitalul a fost desemnat spital Covid la sfârşitul lui iulie, dar autorităţile nu au reuşit să aducă aici medici care să lucreze pe secţia de ATI
  • În aceste două luni mai mulţi pacienţi care aveau nevoie de ATI au fost transferaţi spre alte spitale 
  • Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în celelalte spitale Covid din Capitală secţiile de ATI sunt pline 

Cinismul merge braț la braț cu virusul atât de contagios. Șaisprezece paturi de Terapie Intensivă, cu tot cu ventilatoare, stau nefolosite la spitalul Witting din București. E o imagine a incompetenței, în condițiile în care toate celelalte secții de ATI din Capitală sunt pline. Totul curat, gata să primească pacienți, însă nu sunt medici care să aibă grijă de bolnavi.

Sincron audio Dr. Alexandru Gândea, medic de chirurgie generală care a lucrat 21  de ani la Witting În momentul în care spitalul devine suport COVID, automat el trebuie să fie operaţional, pe toate secţiile, şi, cel mai important, pe ATI. Nu avem medici ATI-şti, nu avem personal sanitar. Medicul pneumolog s-a infectat, şi este încă în izolare, medicul infecţionist detaşat de la Iaşi s-a infectat şi el şi e în izolare”, a declarat Dr. Alexandru Gândea, medic de chirurgie generală, care a lucrat 21  de ani la Witting 

Chirurgul îți spune că, în ultimele două luni, șase pacienți care au avut nevoie de Terapie Intensivă au plecat către alte spitale. Managerul de aici a cerut DSP să aducă medici, dar în zadar.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

„Nu putem să dăm numai îngrijire de zi în ATI, ai îngrijire de zi şi linie de gardă, 24 din 24 se face îngrijirea. Este o situaţie de câţiva ani, sistemul abia acum a dat piept cu greutăţile”, spune Banu Cristian, managerul Spitalului Witting  din Capitală.

Abia ieri, după două luni în care pacienții au fost transferați în alte părți, Raed Arafat a semnat ordinul de detașare pentru șapte medici, necesarul pentru secția de Terapie Intensivă a spitalului Witting.