• Dr. Pavel Chirilă: Majoritatea pacienților vin cu sfaturi de la medicii obișnuiți, dar care nu au de-a face cu dieta pentru cancer
  • Dr. Pavel Chirilă: Din păcate mulți bolnavi se sperie de acest regim pe care îl consideră auster
  • Dr. Pavel Chirilă, despre prima discuție cu un bolnav de cancer: Îl întreb dacă crede în Dumnezeu sau nu și îi spun că acest lucru e foarte important

Profesorul Pavel Chirilă a fost invitatul lui Marius Tucă, în emisiunea de miercuri seara. „Medicul tratează, Dumnezeu vindecă”. Este cartea tehnică a profesorului Pavel Chirilă. De profesorul Chirilă se leagă conceptul de medicină creștină, în care medicul acceptă, smerit, să fie doar o unealtă a adevăratului doctor. Medicul creștin nu crede în Dumnezeu, el știe că există Dumnezeu.

Pavel Chirilă a vorbit despre alimentația împotriva cancerului.

„Medicina clasică nu le respectă și noi trebuie să facem niște precizări de la început. Carnea și produsele de carne sunt contra-indicate la canceroși, dulciurile, pâinea albă sunt contraindicate. Doar atât. Din păcate mulți bolnavi se sperie de acest regim pe care îl consideră auster”, a spus profesorul, la „Marius Tucă Show”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

El a discutat și cu Marius Tucă și despre modul în care îi spune unui pacient că are o boală oncologică și a spus și care este prima întrebare pe care i-o adresează.

Îl întreb dacă crede în Dumnezeu sau nu și îi spun că acest lucru e foarte important. Majoritatea vin cu sfaturi de la medicii obișnuiți, dar care nu au de-a face cu dieta pentru cancer. (Am tratat – n.red.) foarte mulți pacienți care nu credeau în Dumnezeu, atei. Au dreptul la vindecare, dar noi îi facem precizarea importantă că e bine să creadă și ar ajută mult mai mult, aici ne împăcăm greu cu bolanvii”, a povestit profesorul.

Medicul a adăugat că lucrurile nu se schimbă peste noapte, iar credința apare după un îndelung efort.

E un tur de forță să descopere bolnavul că el crede în Dumnezeu cu toate că până atunci nu a crezut. (…) Se simte abandonat chiar dacă toți sunt în jurul lui și încearcă să îl tonifice. Trebuie să apelăm și la un psihiatru pentru că e lupta cea mare”, a adăugat medicul.