• În România, sunt 6 centre de vaccinare drive-thru.
  • La Cluj, prefectul vrea să mai deschidă un centru de vaccinare drive-thru.
  • Nu ai nevoie de programare ca să primeşti serul în centrele drive-thru.
  • Pentru vaccinarea în maşină trebuie să ai cu tine doar buletinul.

Centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției este un real succes. Mai mult de 50 de persoane sunt vaccinate pe oră. Astăzi, în prima de Paște, până la ora prânzului, peste 370 de oameni au primit serul. Ioana Despa este medic acolo și spune că nu se aștepta la un număr atât de mare de doritori.

Ioana Despa, medic: „Au fost persoane și cu motociclete și cu biciclete. Cei care au făcut vaccinul aici, se pot întoarce tot aici, sau dacă nu, important e să se caute un centru în care să se vaccineze tot cu Pfizer, pentru că în acest centru vaccinul este Pfizer”

Cei care merg la un centru de vaccinare drive-thru spun că este o variantă comodă. Procesul este rapid și nu mai depind de programare.

Maria Ticu, persoana vaccinată: „A fost mult mai ușor și am venit cu bunica și cu mama mea să mă vaccinez.”

Theodor Stoiciu, persoană vaccinată: „Cred că 25 de minute, poate 20, nu mai mult. Am ales varianta asta deoarece era mai ok decât programarea pe site, așteptare, cozile pe care le-am văzut la televizor la Romexpo și alte centre. Cred că e o idee mai bună asta cu centrul mobil, mai ales că îți permite să vii cu motocicleta”

Centre de vaccinare drive-thru găsești și în Cluj, Arad, Deva, Oradea și Constanța.Sunt deschise în fiecare zi. Timpul de așteptare mediu este de o oră.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT