• Percloratul este o substanță chimică ce poate avea efecte negative asupra dezvoltării fetusului și a copiilor.
  • Cu toate acestea, Administrația Biden susține că nu va limita apa potabilă.
  • Apa din cel puțin 26 de state s-a dovedit a fi contaminată cu perclorat, în special cea din apropierea unităților militare.

Apa potabilă pe care 16 milioane de americani o consumă pare să fie extrem de dăunătoare. Mai exact, aceasta ar fi contaminată cu perclorat, o substanță chimică ce poate avea efecte negative asupra dezvoltării fetusului și a copiilor.

Cu toate acestea, Administrația Biden susține că nu va limita apa potabilă, lucru ce i-a scandalizat pe susținătorii sănătății publice. Percloratul este o substanță chimică ce se regăsește în combustibilul pentru rachete, pentru explozii, dar și pentru muniție. Pe lângă dezvoltarea fetușilor și a copiilor ce este afectată, percloratul scade coeficientul de inteligență la nou-născuți.

Administrația Trump a contestat faptul că percloratul nu îndeplinește criteriile de reglementare. Acest lucru a fost motivat prin informația conform căreia nu apare în apa potabilă „cu o frecvență și la niveluri care să reprezinte o preocupare pentru sănătatea publică”. După aceste declarații, activiștii au acuzat E.P.A. că nu ia în considerare știința.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Revizuirea deciziei cu privire la consumul de apă potabilă a fost aprobată

Preluarea mandatului de către actualul președinte al Statelor Unite a venit cu noi schimbări. Agenția a lansat o revizuire pentru decizia luată inițial, iar joi a aprobat-o. Așadar, s-a constatat faptul că aceasta a fost „susținută de cea mai bună știință disponibilă, evaluată de colegi”, relatează The New York Times.

„Suntem extrem de dezamăgiți și credem că este neștiințific și ilegal să nu reglementăm acest contaminant care se află în apa potabilă a milioane de oameni. Ei nu urmează cea mai bună știință”, a spus Erik D. Olson, director strategic senior pentru sănătate la Natural Resources Defense Council.

Apa din cel puțin 26 de state s-a dovedit a fi contaminată cu perclorat, în special cea din apropierea unităților militare. Cercetările au demonstrat că percloratul poate îngreuna producția de hormoni necesari pentru dezvoltarea fetușilor și a copiilor, prin interferența cu absorbția iodului de către glanda tiroidă.