O teorie a conspirației cu privire la persoanele vaccinate îi determină pe unii oameni care se opuneau purtării măștii sau sunt împotriva vacccinării să înceapă purtarea măștilor, scrie Vice.com.

O conspirație care face ravagii în lumea anti-vacciniștilor s-ar putea să-i determine, în cele din urmă, pe unii dintre cei care se opun purtării măștii să ajungă să poarte o mască și să păstreze distanța.

Conspirația în sine are mai multe forme și dimensiuni: cei vaccinați vor „vărsa” anumite proteine asupra celor nevaccinați, care vor suferi apoi efecte adverse, scrie Reuters, care demontează astfel informația.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Astfel, principala îngrijorare a conspiraționiștilor este că răspândirea acestor proteine va provoca menstruații neregulate, infertilitate și avorturi spontane.

Ideea, complet nefondată, este o piesă cheie într-o conspirație mai mare, conform căreia COVID-19 a fost o stratagemă pentru a depopula lumea, iar vaccinul este cel care va elimina masele.

Experții spun că această conspirație se naște dintr-o neînțelegere fundamentală a modului în care funcționează vaccinurile.

Astfel, conspiraționiștii – cei împotriva vaccinurilor și cei împotriva purtării măștii – ajung să se încurajeze unii pe alții să păstreze distanțarea socială, un element pe care l-au criticat până acum.

Sherri Tenpenny, o persoană influentă în răspândirea conspirațiilor cu privire la COVID-19, a sugerat recent într-o transmisiune pe internet că ar putea fi nevoie „să stai departe de cineva care a făcut aceste injecții, pentru totdeauna”.

Un alt anti-vaxxer proeminent a sugerat plasarea în carantină a persoanelor care au fost vaccinate.

„Există ceva care se transmite de la oamenii care sunt injectați cu această otravă la alții care nu au fost injectați”, a declarat Larry Palevsky, un pediatru din New York și anti-vaxxer, într-un livestream separat.

Mai mult, el a spus că persoanele vaccinate ar trebui „să aibă o insignă pe braț pe care să scrie ‘Am fost vaccinat chiar dacă nu este un vaccin’, astfel încât să știm să-i evităm pe stradă, să nu ne apropiem de ei nicăieri în societate”.

Iar unii adepți ai teoriilor conspiraționiste se întreabă dacă nu cumva masca ar putea deveni salvarea lor. Un poster publicat pe platforma 4chan arăta că „anonimii” ar fi nevoiți „să poarte o mască în preajma celor vaccinați, pentru că ei elimină chestiile cu ARNm”.

Sunt însă și conspiraționiști care spun că purtarea măștii de către cei „anti-mască” nu se va întâmpla, pentru că „ar fi o prostie” după ce au promovat astfel de mesaje.