• La Sturgis, Dakota de Sud, în fiecare lună august are loc cea mai populară întâlnire a motocicliștilor din America.
  • 700.000 de oameni sunt așteptați în weekend, fără obligaţia purtării măşti sau a respectării distanţării sociale.
  • Întâlnirea motocicliștilor riscă să devină un eveniment cu risc de infectare având binecuvântarea guvernatorului Kristi Noem.

Varianta Delta a coronavirusului a dus Statele Unite la peste 100.000 de cazuri noi de infectare pe zi, cele mai multe din februarie şi mai mult decât anul trecut, în primul val al pandemiei, scrie Mediafax.

La Sturgis, Dakota de Sud, în fiecare lună august are loc cea mai populară întâlnire a motocicliștilor din America. 700.000 de oameni sunt așteptați în weekend, fără obligaţia purtării măşti sau a respectării distanţării sociale.

Iar varianta Delta a virusului a dus Statele Unite la peste 100.000 de cazuri noi de infectare pe zi: niciodată atât de multe din februarie şi mai mult decât anul trecut, în primul val al pandemiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Întâlnirea motocicliștilor riscă să devină un eveniment cu risc de infectare având binecuvântarea guvernatorului Kristi Noem, în vreme ce, în alte state americane, viaţa se desfăşoară aproape normal de luni întregi, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Cu toate acestea, Florida guvernatorului Ron De Santis a atins un record de peste 22.000 de cazuri pe zi, cu o creştere a spitalizărilor care aduce din nou spitalele de stat în pragul colapsului.

Dar nu există nicio modificare asupra deciziilor luate, inclusiv cea de pedepsire a celor care forţează personalul spitalului sau cel al vaselor de croazieră să se vaccineze. „Există un fel de isterie, ei descriu situaţia din Florida mai rău decât este cu adevărat”, susţine De Santis, văzut ca un star în devenire al republicanilor care aspiră să devină moştenitorul poziţiei lui Donald Trump la Casa Albă.

De Santis este unul dintre guvernanţii „rebeli” şi „iresponsabili” asupra cărora Joe Biden s-a năpustit în urmă cu câteva zile. „Vă rugăm să ne ajutaţi, iar dacă chiar nu vreţi să colaboraţi, măcar dați-vă la o parte”, a spus Biden, semn că în SUA, mai mult decât în alte ţări, lupta împotriva pandemiei s-a transformat într-o adevărată bătălie ideologică.

La fel ca Ron De Santis, colegul Kristi Noem din Dakota de Sud sau guvernatorul Texasului, Greg Abbott (care a semnat un decret care interzice oricui să introducă cerinţa de vaccinare) sunt mari aliaţi ai fostului preşedinte Trump, care nu şi-a ascuns niciodată scepticismul cu privire la recomandările ştiinţei privind pandemia.

Astfel, harta pandemiei arată America împărţită în două. Şi dacă în state precum New York există o rată mai mare de imunizare şi există noi restricţii severe, în altele, viaţa este normală, în ciuda faptului că o mare parte a populaţiei nu a primit încă prima doză.

În rândul celor nevaccinaţi, noile infecţii lovesc cel mai mult, în proporţie de 98%. Între timp, ca parte a campaniei de vaccinare, multe posturi TV continuă să difuzeze videoclipuri care se vor a fi ”lecţii” pentru cei care se opun vaccinării.

CNN a transmis un filmuleţ care înfăţişează un bărbat intubat care regretă că ar putea muri fără a participa la nunta fiicei sale.