• 107 copii sunt internați cu COVID-19, în România.
  • Cinci minori sunt internați la ATI.
  • 1.035 cazuri noi de COVID-19 depistate în 24 ore.

Noua variantă a coronavirusului aduce încă o problemă majoră. Afectează tot mai mulți copii. Numărul minorilor internați cu COVID-19 a crescut puternic în ultima perioadă!

Autoritățile au raportat astăzi un nou bilanț de peste o mie de îmbolnăviri. Pentru o zi de duminică, când – știm bine – se fac mai puține teste. Peste 3.000 de români sunt internați în secțiile COVID. Dintre aceștia, 405 – adică mai mult de 10% – la Terapie Intensivă.

Vestea și mai proastă este legată de creșterea îmbolnăvirilor printre copii. Autoritățile notează că 107 minori sunt internați în spitalele din România din cauza COVID-19. Mai grav, cinci copii au ajuns la Terapie intensivă!

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Iar printre cele 25 de decese din ultimele 24 de ore se află și o persoană cuprinsă într-o categoria de vârstă 20-29 ani.

În acest moment, România administrează vaccinurile împotriva Covid și minorilor, dar timid. Până acum au fost imunizați 36.859 de copii din categoria de vârstă 12-15 ani și 155.149 din grupa 16-19 ani.

Este o rată de vaccinare de 20% în categoria 16-19 și de doar 5% pentru categoria 12-15 ani.

Rata de vaccinare în alte state

  • Danemarca – 58.2% copii și adolescenți (10-19 ani) vaccinați cu cel puțin o doză;
  • Elveția – 17.9% copii și adolescenți (10-19 ani) vaccinați;
  • Franța – 56% copii (12-17 ani) vaccinați cel puțin o doză;
  • Spania – 55.4% copii și adolescenți (12-19 ani) vaccinați cu cel puțin o doză;
  • Italia – 49.8% copii și adolescenți (12-18 ani) vaccinați cu cel puțin o doză.

Sunt procente care plasează din nou România la coadă. Pentru că Spania și Danemarca, de exemplu, au vaccinat cu cel puțin o doză peste jumătate dintre tinerii eligibili, iar Italia e la 49 la sută.

Franța a vaccinat complet 32 la sută dintre copiii cu vârste între 12 și 17 ani; și alți peste 20% cu prima doză.

În acest timp, România se pregătește pentru reînceperea școlilor. Prefectul capitalei spune că masca ar putea redeveni obligatorie în apropierea unităților de învățământ. Așteaptă ca Guvernul să anunțe dacă va prelungi starea de alertă.

Medic: Țările educate au un grad de imunizare de 75%, iar cele cu o educație sanitară scăzută s-a imunizat mult mai puțin

Medicul Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a vorbit despre acest subiect la ȘTIU, pe Aleph News.

„Era de așteptat să se întâmple așa. Avem un grad de imunizare colectivă scăzut și avem un grad aproape inexistent de imunizare în rândul adolescenților. Țările educate au un grad de imunizare de 75%, iar cele cu o educație sanitară scăzută s-a imunizat mult mai puțin”, a spus medicul.