Peste 1,3 milioane de doze de vaccin Pfizer și AstraZeneca ajung luni în România

vaccin Pfizer Sursa foto: Mediafax Foto
  • O nouă tranșă importantă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech sosește luni în țară: 697.320 doze.
  • De asemenea, România va primi mâine și cea mai însemnată tranșă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă în 643.200 doze de vaccin.
  • Astfel, 1.340.520 de doze de vaccin sosesc în țara noastră într-o singură zi.

România va primi pe 4 mai o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze, arată CNCAV într-un comunicat.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni și Cluj-Napoca. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, precizează sursa citată.

Vaccinurile Pfizer/BioNTech vor fi distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 340.470 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 87.750 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 87.750 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze;

„Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iași și Timișoara vor fi stocate la Centrul Național de Stocare București, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară”, mai arată CNCAV.

Până la acest moment, România a recepționat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Cea mai mare tranșă de vaccin AstraZeneca sosește luni în țară

Totodată, România va primi luni cea mai însemnată tranșă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă în 643.200 doze de vaccin.

Acestea vor ajunge mâine la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 1.558.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 591.881 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.