• În 2021, un total de 37.035 de medici europeni lucrau în Marea Britanie, arată statisticile.
  • Acesta este cu 4.285 mai puțin decât numărul estimat de 41.321 dacă nu ar fi avut loc Brexit.
  • Patru specialități, printre care anestezist, pediatrie, chirurgie cardiotoracică și psihiatrie, au probleme cunoscute de recrutare.

Peste 4.000 de medici europeni au decis să nu lucreze cu Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS), agravând deficitul de medici din această țară după Brexit, potrivit unui studiu recent.

Există patru specialități, printre care anestezist, pediatrie, chirurgie cardiotoracică și psihiatrie, cu probleme cunoscute de recrutare și retenție în curs de desfășurare, unde datele privind personalul arată, de asemenea, un număr proporțional ridicat de personal din UE și din țările Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS) înainte de Brexit, potrivit cercetării publicate duminică de Nuffield Trust.

În 2021, un total de 37.035 de medici europeni lucrau în Marea Britanie, arată statisticile, cu 4.285 mai puțin decât numărul estimat de 41.321 dacă nu ar fi avut loc Brexit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Constatările sugerează că stagnarea numărului de medici din UE în aceste specialități a exacerbat lipsurile existente în zonele în care NHS nu a reușit să găsească suficient personal calificat în altă parte”, se arată în cercetare. Deși sunt necesare cercetări mai aprofundate privind factorii care determină migrația, pare probabil că decizia de a părăsi UE în 2016 joacă un rol”.