- People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) trage un semnal de alarmă.
- Organizația pentru drepturile animalelor avertizează că testarea vaccinului anti-Covid pe maimuțe trebuie să înceteze.
- În plus, PETA spune că testele „mortale“ au ca efect apariția de focare de infecție.
Testarea vaccinului anti-coronavirus pe maimuțe riscă apariția focarelor de infecție și ar trebui să înceteze, a avertizat o organizație care militează pentru drepturile animalelor, scrie dailystar.co.uk.
PETA a cerut Institutului Național de Virologie din India, printr-o scrisoare, să nu mai folosească așa-numitele „teste mortale“ pe maimuțe. Asta după ce Executivul a aprobat capturarea a 30 de primate cu scopul de a face experimente pe ele în lupta cu pandemia.
Unul din motivele de îngrijorare a fost că animalele sălbatice pot fi purtătoare de boli care se pot transmite la oameni. Astfel, maimuțele ar putea răspândi infecții periculoase, cum ar fi herpesul, boala Kyasanur Forest, febra dengue, tuberculoză sau imunodeficiență combinată severă.
„Această pandemie prezintă o oportunitate pentru India de a stabili standarde îmbunătățite pentru testarea și dezvoltarea de noi metode terapeutice sigure și eficiente, care să evite experimentele crude, înșelătoare și irositoare asupra animalelor“, a explicat consilierul PETA India, Dr. Dipti Kapoor. „PETA India solicită metode relevante pentru om în loc de teste pe animale, care nu avansează studiile privind sănătatea umană“, a adăugat el.
Se crede că noul coronavirus, în mare parte, a ajuns pentru prima data la oameni din viața sălbatică, a subliniat PETA. „De fapt, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 60% dintre agenții patogeni umani sunt zoonotici (răspândiți de la animale la oameni)“, se arată într-o scrisoare.
- LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 1004. Putin anunță producția în masă a rachetei „Oreshnik”
- LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 414. Ungaria îl invită pe Benjamin Netanyahu în vizită în ciuda mandatului de arestare emis de CPI
- STUDIU. Cercetătorii cartografiază heliosfera. Ce descoperiri au făcut despre „bula noastră portectoare”
- STUDIU. Tinerii din Generația Z prioritizează experiențele și bunăstarea personală în cheltuielile lor
- China a creat gravitație de 1900 G. Cum funcționează CHIEF