„Petrecerile COVID”, tot mai populare printre antivacciniști. Un bărbat a murit după ce a participat la un astfel de eveniment

170 de persoane au petrecut într-un club din Olt, încălcând măsurile de siguranță COVID-19 Sursa Foto: Profimedia
  • Un anti-vaxxer care a mers la o așa-numită „petrecere COVID” pentru a lua virusul a murit, informează The Mirror.
  • Alte trei persoane au fost transportate la spital fiind infectate cu Covid-19 după ce au participat la evenimente similare.
  • Unii părinți și-au dus copiii la astfel de petreceri pentru a-i infecta cu Covid-19. Până în prezent un copil a fost spitalizat.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit săptămâna trecută în Austria, după ce a mers la una dintre aceste petreceri în orașul Bolzano din Tirolul de Sud, în nordul Italiei.

Alte trei persoane au fost transportate la spital fiind infectate cu Covid-19 după ce au participat la evenimente similare.

În mod șocant, se pare că unii părinți și-au dus copiii la astfel de petreceri pentru a-i infecta cu Covid-19. Până în prezent un copil a fost spitalizat.

Dr. Patrick Franzoni, coordonatorul unității anti-Covid din Bolzano, a declarat că cel puțin o persoană de la fiecare petrecere este deja infectată cu Covid, iar celelalte intră în mod deliberat în contact cu ele, prin îmbrățișări și servind băuturi din aceleași pahare.

O serie de țări europene introduc „permise verzi, necesare pentru muncă și pentru a avea acces în diferite locații. Singurele modalități de a obține certificatul este fie vaccinarea cu schema completă, fie de a prezenta dovada trecerii prin boală.

Dr. Franzoni a declarat pentru ziarul italian Il Dolomiti: „Am primit mai multe informații de la medici despre pacienți care au recunoscut că s-au infectat intenționat. Oamenii fac acest lucru pentru a dezvolta anticorpi și pentru a obține permisul verde fără a se vaccina”, a spus el.

Austria a devenit săptămâna aceasta prima țară europeană care a reintrodus măsuri dure. Magazinele neesențiale au fost închise, iar austriecii sunt nevoiți să lucreze de acasă.

Oamenii vor fi obligați prin lege să se vaccineze cu schema completă de la 1 februarie, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferință de presă. Restricțiile vor rămâne în vigoare până în decembrie, dar vor fi reevaluate din 10 în 10 zile, au declarat autoritățile.

Aproximativ două treimi din populația Austriei este complet vaccinată împotriva coronavirusului, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest.