• Părinții și medicii pediatri solicită protecția copiilor mai mici de 12 ani, limita actuală de vârstă a vaccinului.
  • Sebastian Prybol, în vârstă de 8 ani este înscris în studiul clinic Pfizer pentru copii și spune că se bucură că poate ajuta.
  • Administrația pentru Alimente și Medicamente va trebui să decidă dacă există suficiente dovezi că vaccinul va funcționa pentru copii.

Pfizer a cerut guvernului SUA să permită utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Dacă guvernul va aproba această cerere, copiii vor primi 2 doze la o distanță de 3 săptămâni, la fel cum fac adolescenții și adulții, dar cantitatea dozei va fi mai mică.

Părinții și medicii pediatri solicită protecția copiilor mai mici de 12 ani, limita actuală de vârstă a vaccinului.

Sebastian Prybol, în vârstă de 8 ani este înscris în studiul clinic Pfizer pentru copii și spune că se bucură că poate ajuta.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Am fost cam stresat la început. Ca la orice vaccin, practic. Și a durut când l-au făcut, dar după aproximativ două zile durerea a dispărut.” a spus Sebastian Prybol, unul dintre copiii care au participat la studiu.

Britny Prybol, mama lui Sebastian spune că este foarte mândră de el și de faptul că are curaj să participle la studiu.

„Nu sunt adulți mici. Sunt niște oameni mici. Și vrem să ne asigurăm că este absolut sigur pentru ei. Dar voi fi bucuroasă când va avea loc acest lucru.”

Acum, Administrația pentru Alimente și Medicamente va trebui să decidă dacă există suficiente dovezi că vaccinul va funcționa pentru copii. FDA a programat deja ca un grup de experți să revizuiască datele pe 26 octombrie.