• Pfizer este pregătit să lanseze vaccinul împotriva virusului sincițial respirator (RSV) în cursul acestui an.
  • RSV este o cauză principală a pneumoniei la sugari și la persoanele în vârstă, iar decenii de cercetare au dus în cele din urmă la cele două vaccinuri de succes pe care Pfizer și GSK se grăbesc să le introducă.
  • „Anticipăm aprobarea atât în SUA, cât și în Europa, la timp pentru lansarea din toamnă”, a declarat Kena Swanson, șefa Pfizer pentru cercetare și dezvoltare de vaccinuri virale.

Producătorul american de medicamente Pfizer (PFE.N) este pregătit să lanseze vaccinul împotriva virusului sincițial respirator (RSV) atât pentru adulții în vârstă, cât și pentru femeile însărcinate, în Statele Unite și în Europa, în cursul acestui an, au declarat joi directori.

Atât Pfizer, cât și producătorul britanic de medicamente GSK (GSK.L) au vaccinuri împotriva RSV pe care speră să le lanseze în Statele Unite și Europa în acest an, în așteptarea aprobării autorităților de reglementare.

Niciuna dintre companii nu a precizat câte doze din vaccinurile lor intenționează să aibă pregătite pentru lansările respective. Se așteaptă ca Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) să aprobe ambele vaccinuri pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani până în luna mai, în timp ce o decizie a FDA privind utilizarea vaccinului Pfizer pentru femeile însărcinate este așteptată în august. Decizia UE, care ar putea deschide calea pentru ca vaccinurile să fie introduse și în Marea Britanie, este așteptată în a doua jumătate a anului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Anticipăm aprobarea atât în SUA, cât și în Europa, la timp pentru lansarea din toamnă”, a declarat Kena Swanson, șefa Pfizer pentru cercetare și dezvoltare de vaccinuri virale, în cadrul unei conferințe de presă la cel mai mare centru de producție și ambalare al companiei la nivel global.

RSV este o cauză principală a pneumoniei la sugari și la persoanele în vârstă, iar decenii de cercetare au dus în cele din urmă la cele două vaccinuri de succes pe care Pfizer și GSK se grăbesc să le introducă.

Aproximativ 14.000 de persoane mor anual în Statele Unite din cauza bolii tractului respirator inferior cauzată de acest virus, iar analiștii prevăd o piață de miliarde de dolari pentru acest vaccin până la sfârșitul deceniului.

Având în vedere cât de contagios este virusul, cea mai bună modalitate de a proteja sugarii de contractarea virusului și de îmbolnăvirea gravă este vaccinarea mamelor lor în timpul sarcinii, a spus Annaliesa Anderson, șefa departamentului de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor din cadrul Pfizer.

GSK a oprit anul trecut în mod voluntar studiul clinic al propriului său vaccin împotriva VSR pe femeile însărcinate și în prezent urmărește doar utilizarea vaccinului său pe adulții mai în vârstă, a declarat joi un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters.