• Reducerea livrărilor vine în condiţiile în care Pfizer limitează producţia, astfel încât să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie
  • Pfizer a susţinut că a trebuit să facă modificări procesului care vor necesita aprobări suplimentare
  • Norvegia are acces la vaccinuri datorită Suediei, membru UE care va cumpăra mai mult decât are nevoie

Pfizer reduce temporar livrările de vaccin împotriva COVID-19 în Europa în timp ce îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie, au declarat vineri compania şi Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

„Am primit acest mesaj astăzi cu puţin înainte de ora 10:00 (11:00 ora României). Ne aşteptam la 43.875 de doze de vaccin de la Pfizer în săptămâna a treia (săptămâna viitoare). Acum se pare că vom primi 36.075 de doze”, a arătat FHI într-un comunicat.

Reducerea livrărilor vine în condiţiile în care Pfizer limitează producţia, astfel încât să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a susţinut FHI.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Această reducere temporară va afecta toate ţările europene. Deocamdată nu este clar cât timp va dura până când Pfizer va ajunge la capacitatea maximă de producţie din nou”, se mai arată în comunicatul de la FHI.

Pfizer a susţinut că a trebuit să facă modificări procesului care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deşi acest lucru va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi martie”, a arătat Pfizer într-un comunicat, conform Reuters.

Norvegia are acces la vaccinuri datorită Suediei, membru UE care va cumpăra mai mult decât are nevoie şi va vinde Norvegiei.

Institutul Norvegian de Sănătate Publică a adăugat că nu vor fi întârzieri în implementarea vaccinurilor, deoarece şi-a făcut rezerve de când au început livrările.

Multe ţări din UE declară că primesc cantităţi mai mici de vaccinuri anti COVID-19 decât se aşteptau şi s-au plâns de incertitudinea livrărilor viitoare, au declarat oficiali ai UE pentru Reuters.

Rămâne de văzut dacă temerea ministrului Sănătății, aceea că problema va fi cantitatea mică de vaccin, se va adeveri.