• Vaccinurile au fost eficiente pentru precedentele mutaţii ale coronavirusului
  • Rezultalele noilor teste ar putea veni în câteva săptămâni
  • Ugur Sahin, CEO BioNTech: „Suntem tehnic capabili să livrăm un nou vaccin în șase săptămâni.”

Pfizer/BioNTech şi Moderna au anunţat că verifică dacă vaccinurile pe care le-au dezvoltat sunt sigure şi pentru noua tulpină de coronavirus. Confruntat cu mutația virusului în unele țări, în special în Regatul Unit, șeful BioNtech asigură că vor putea, dacă este necesar, să furnizeze un nou vaccin „în șase săptămâni”. Nu sunt date care să arate până acum că serurile nu sunt eficiente, îţi spune chiar Emer Cooke, șefa Agenției Europene a Medicamentului.

Cele două companii au prelevat probe de sânge de la oameni deja vaccinaţi,
ca să vadă dacă sistemul lor imunitar răspunde suficient de puternic la atacul virusului. Trebuie să ştii că noul coronavirus a mai avut mutaţii în ultimul an, iar cele două vaccinuri au fost eficiente şi în cazul tulpinilor nou apărute.

Un profesor de boli infecţioase din Statele Unite a declarat pentru CNN că este posibil ca eficienţa vaccinului să fie mai mică în faţa noii tulpini, dar nu va fi anulată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT


Ugur Sahin, CEO BioNTech: „Suntem tehnic capabili să livrăm un nou vaccin în șase săptămâni. În principiu, frumusețea tehnologiei ARN messenger este că putem începe direct să proiectăm un vaccin care imită complet noua mutație.”