• Pfizer va solicita autorităților din Statele Unite aprobarea pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.
  • Persoanele vaccinate cu schema completă ar putea primi și a treia doză.
  • Decizia vine și în urma răspândirii variantei Delta a virusului.

A treia doză de vaccin începe să devină o certitudine. Pfizer va solicita autorizarea pentru administrarea dozei trei de vaccin anti-COVID pentru persoanele vaccinate deja cu schema completă. Cel puțin deocamdată, compania Pfizer intenționează să ceară aprobarea pentru doza trei din partea autorităților americane. Ne așteptăm însă ca imediat după să existe și o solicitare înaintată Agenției Europene a Medicamentului.

Informația a fost confirmată chiar de către Mikael Dolsten, șeful diviziei de cercetare al companiei Pfizer. El spune că studiile incipiente făcute de companie arată că o a treia doză de vaccin generează un nivel de anticorpi de cinci până la zece ori mai mare decât după a doua doză. Chiar și așa, ei intenționează să înceapă un nou studiu cu 10.000 de persoane pentru a testa în continuare eficiența acestei doze suplimentare.

De ce a luat compania această decizie?

Compania ia în calcul, atât răspândirea mai rapidă a variantei Delta, cât și datele studiilor făcute până acum care arată că imunitate începe să scadă după șase luni de la vaccinare. În cazul persoanelor vaccinate cu acest ser în Israel, se pare că imunitatea a început să scadă în cazul celor care s-au vaccinat în lunile ianuarie și februarie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Ministerul Sănătății din Israel spune că în luna iunie imunitatea celor vaccinați era de că 64%, față de peste 95%, după primirea schemei complete. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente spune însă că cei vaccinați nu ar avea încă nevoie de o a doua doză.