• Pfizer le va trimite specialiștilor de la FDA informații despre vaccinul COVID-19, până la finalul lunii octombrie.
  • Americanii ar putea primi vaccinul COVID-19 până la finalul anului 2020, dacă FDA aprobă vaccinul.
  • Compania farmaceutică a investit, până acum, 1.5 miliarde de dolari în producția vaccinului.

Vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer ar putea să ajungă la americani până la finalul anului 2020, dacă se dovedește a fi sigur și eficient, relatează CNBC.

Pfizer trebuie să le ofere specialiștilor FDA, până la finalul lunii octombrie, cele mai importante informații despre testele clinice finale. Dacă FDA aprobă vaccinul, compania farmaceutică este gata să le livreze americanilor sute de mii de doze.

Pfizer a lucrat împreună cu compania germană BioNTech la dezvoltarea vaccinului COVID-19. În luna iulie, Guvernul american a anunțat că, dacă vaccinul lor va fi sigur și eficient, le va plăti 1.95 de miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Acordul dintre cele două companii și Guvernul american a fost semnat și face parte din Operațiunea Warp Speed, un program demarat de Guvernul Trump pentru accelerarea dezvoltării unui vaccin.

Albert Bourla, CEO Pfizer, a spus că au investit deja 1.5 miliarde de dolari și ar fi foarte dureros pentru companie, din punct de vedere financiar, dacă FDA nu ar aproba vaccinul COVID-19.

„Suma aceasta nu ar distruge compania, însă ar fi foarte dureros din punct de vedere financiar”, a spus Albert Bourla, CEO Pfizer.

Pfizer a mai trimis către FDA și o propunere de extindere a numărului de persoane care vor primi vaccinul în faza finală de testare clinică: de la 30.000 la 44.000 de voluntari.

Vaccinul COVID-19 produs de Pfizer

Vaccinul experimental conține material genetic numit mRNA. Oamenii de știință speră că acest material genetic va provoca sistemul imunitar să lupte cu coronavirusul.

În afară de Pfizer, Moderna și AstraZeneca sunt alte două compani farmaceutice care se afla în faza finală de testare a vaccinului COVID-19.