• Albert Bourla: Vaccinarea continuă este esențială
  • Vaccinarea anti-COVID, ca în cazul gripei sezoniere
  • UE a încheiat un nou contract cu Pfizer

Doza a treia a vaccinului este deja certitudine. Și pe drumul către certitudine pășește și ideea vaccinării anuale anti-COVID.

Pfizer, prin CEO-ul său – Albert Bourla – a făcut anunțul. Grupul farmaceutic ia în considerare ca vaccinul împotriva coronavirusului să devină unul sezonier, așa cum este cel împotriva gripei obișnuite.

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume. La mai mult de un an de la primele contagieri, continuăm să lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a spus Albert Bourla, CEO Pfizer, conform Rai News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Covid-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume, la mai mult de un an de la primele cazuri. Așa că ne îmbunătățim cunoștințele și lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi protecție”, a mai declarat Albert Bourla.

Pentru a fi siguri de numărul dozelor, oficialii UE au încheiat cu Pfizer un nou contract. 900 de milioane de doze. Ar trebui livrate între decembrie 2021 și finalul lui 2023. Ungaria e singura țară membră care a refuzat participarea la contract.

Ne așteptăm ca rezultatele experimentării vaccinului la copii de 6 luni – 11 ani să fie disponibile în a doua jumătate a anului. Dacă vor fi confirmate siguranța și imunogenitatea, sperăm ca până la începutul anului 2022 să primim autorizația pentru vaccinarea copiilor”, a precizat CEO-ul Pfizer, conform ANSA.

Șeful Pfizer a mai anunțat că cel mai probabil la începutul anului viitor va veni și OK-ul pentru vaccinarea copiilor între 6 luni și 11 ani! Asta după ce în martie Pfizer și BioNTech au anunțat că au început studiile pe copii.