• Eficiența vaccinului Pfizer este de 95 %, iar a vaccinului Moderna, de 94.1%
  • În cazul ambelor vaccinuri nu sunt studii în legătură cu sarcina sau alăptarea
  • Ambele vaccinuri se administreză în două doze, la un interval de 21 de zile

Mâine va ajunge în țară și serul Moderna, iar de vineri începe a doua etapă de vaccinare.

Câteva asemănări și deosebiri între cele două vaccinuri

Ambele utilizează tehnologia bazată pe ARN mesager. Prin această tehnologie, corpul tău învață să dezvolte anticorpi care să lupte cu virusul.

Procentul de eficiență în cazul Pfizer este de 95 %, iar în cazul vaccinului Moderna, de 94.1%.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Vaccinul Moderna este destinat persoanelor cu vârsta mai mare de 18 ani. Rezultatul studiului a concluzionat că, după două injecții, nivelurile de anticorpi crește și, de asemenea, celulele T au un răspuns imun bun. Eficiența se dovedește a fi de 94,1 la sută.”, a explicat Ton de Boar, președintele Comitetului de Evaluare a Medicamentelor.

Dacă Pfizer este recomandat celor peste 16 ani, Moderna se poate administra începând cu vârsta de 18 ani. Ambele vaccinuri se administreză în două doze.

Pfizer la un interval de 21 de zile, iar Moderna la 28. În cazul ambelor vaccinuri nu sunt studii în legătură cu sarcina sau trecerea substanțelor din compoziție în laptele matern.

Nu au fost înregistrate reacții adverse puternice la niciunul din cele două vaccinuri. Cele mai întâlnite simptome ușoare au fost durerile în braț, la locul administrării, oboseala, durerile de cap, frisoane, dureri musculare și articulare.

Nu vei putea alege cu care dintre cele două seruri te vei vaccina. Doctorii de familie sunt cei care vor alege pentru tine.