Pfizer a cerut extinderea autorizației de punere pe piață pentru vaccinurile destinate grupei de vârstă 12-15 ani. Ce indică studiile pe adolescenți

vaccin-coronavirus-pfizer Foto: Profimedia
  • Un studiu de fază trei cu vaccinul Pfizer a arătat o eficacitate de 100% la adolescenți
  • Compania intenționează să depună documentația și către alte autorități de reglemnatre a medicamentelor din lume în zilele următoare
  • Pfizer a făcut un studiu în care au fost implicați 2.260 de voluntari americani cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Compania Pfizer a cerut extinderea autorizației de punere pe piață pentru vaccinuri destinate grupei de vârstă 12-15 ani. Compania intenționează să depună documentația și către alte autorități de reglemnatre a medicamentelor din lume în zilele următoare.

Un studiu de fază trei cu vaccinul Pfizer a arătat o eficacitate de 100% la adolescenți.

Acesta este următorul pas spre a începe vaccinarea acestei grupe de vârstă, înainte ca acești să se întoarcă la școală în toamnă.

Cererea vine la aproximativ o săptămână după ce compania a anunțat că serul său este sigur și oferă o protecție ridicată la adolescenților.

Majoritatea vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate în întreaga lume sunt destinate adulților, care prezintă un risc mai mare de infectare cu coronavirus. Vaccinul Pfizer este autorizat pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, Dar vaccinarea copiilor de toate vârstele va fi esențială pentru a opri pandemia – și pentru a ajuta școlile, cel puțin clasele superioare, să înceapă să intre în normalitate, scrie ABC News.

Pfizer a făcut un studiu în care au fost implicați 2.260 de voluntari americani cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar datele preliminare au arătat că nu au existat cazuri de COVID-19 în rândul adolescenților complet vaccinați.