• În 2020, vânzările de dezinfectant au crescut cu 900%
  • Stocurile au fost generate de panică
  • În 2021, piața a scăzut la jumătate

Imediat după ce anul trecut a fost declarată pandemie, te-ai speriat și ai cumpărat mult dezinfectant.

Acest lucru se vede în bilanțul vânzărilor, care au crescut cu 900% în 2020. Însă anul acesta, pui în coșul de cumpărături puține sticluțe de dezinfectant. În 2021, piața a scăzut la jumătate.

Frica a instalat panica anul trecut. Se căutau soluții împotriva virusului. Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat atunci că gelurile dezinfectante pot distruge coronavirusul. Prin urmare, pe lângă alimentele cumpărate în cantități industriale uneori, s-au numărat și aceste produse nealimentare. Hârtia igienică, alcoolul medicinal, măștile și gelul dezinfectant.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Erau importante și sfaturile medicilor privind igiena sanitară. Mâinile spălate cât mai des după ce am atins ceva, dar și aruncarea la gunoi a măștilor folosite. Pentru că nu aveai la îndemână mereu un loc unde să îți poți spăla mâinile, a apărut gelul salvator: gelul dezinfectant.

Oamenii au cumpărat diferite cantități din acestea. Geluri mari, geluri pentru geantă și gelurile prietenoase cu cei mici. Foarte multe companii s-au reprofilat și au început să fabrice astfel de geluri. 900 % s-a cumpărat anul trecut.

Se pare că românii s-au mai relaxat sau încă folosesc ceea ce au cumpărat anul trecut. A existat și situația serviciului remote și atunci era mai ușor să se spele pe mâini decât să folosească gelul, care, uneori, spun specialiștii, usucă mâinile prea tare.