Plângere penală împotriva Spitalului Piatra Neamț. Fiul unei victime cere daune de un milion de euro

  • În total, 14 oameni au murit în urma incendiului din secția ATI de la Neamț.
  • Printre răniți se află și medicul Cătălin Denciu, care a fost transferat în Belgia.
  • Procurorii au deja o anchetă după incendiul din Spitalul Piatra Neamț.

Dramele tragediei de la Spitalul din Neamț nu trec așa ușor. Toma Ion avea 67 de ani și a fost confirmat cu Covid19 în data de 5 noiembrie. Tot atunci a fost internat în spitalul din Piatra Neamț.

Starea lui se înrăutățise de la o zi la alta, dar nu virusul i-a adus sfârșitul, ci incendiul din 14 noiembrie. A murit din cauza insuficienței unor organe, arată autopsia. Similar ca în cazul unor tineri care au murit la Colectiv.

Familia a depus plângere penală împotriva Spitalului și cere acum daune de un milion de euro.

Am vorbit cu el ultima dată pe data de 11, 12 noiembrie. A spus că are nevoie de niște medicamente și multe schimburi, că transpira foarte mult de la febră”, spune Valentin Toma, fiul victimei.

Am aflat de pe internet, am văzut câteva imagini de la ziarele din Neamț. Și apoi la televizor am văzut că arde secția ATI unde știam că e și tata acolo. Speram să nu fie și el, dar în cele din urmă, m-au sunat cei de la ISU, pe la ora 11. Mi-au dat vestea tragică. Că tata a murit”, a mai adăugat acesta.

Fiul și mama lui Ion Toma au fost chemați să-l identifice, dar nu au putut să facă asta. Erau în carantină.

M-au sunat și cei de la IPJ că vor veni să ne ia probe de sânge pentru ADN, în cele din urmă nu a mai fost nevoie și l-a putut identifica mătușa mea”, a explicat Valentin Toma, fiul victimei.

„Nu doresc să mă îmbogățesc. Sau să fac avere pe tatăl meu, dar trebui să atragem atenția să nu se mai intâmple asa ceva, să se schimbe ceva în acel spital”, a mai adăugat acesta.

În total, 14 oameni au murit în urma incendiului din secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!