• „Plasma e darul de Crăciun” e campania care te invită să donezi
  • Dacă ai avut COVID-19 și te-ai vindecat, poți să salvezi trei vieți printr-o simplă donare de sânge
  • Plasma poate fi donată la Centrele de Transfuzii din fiecare oraș

„Plasma e darul de Crăciun”. Așa se numește campania care te invită să ajuți. Dacă ai avut COVID-19 și te-ai vindecat, poți să salvezi trei vieți printr-o simplă donare de sânge.

Campania umanitară este desfăşurată de grupurile de inițiativă civică „Vă ajutăm din Sibiu”, „Vă ajutăm din Cluj” și „Vă ajutăm din Timișoara”, care și-au început activitatea încă din timpul stării de urgență. Campania de acum își propune să mobilizeze în perioada 24 noiembrie – 24 decembrie peste 1.000 de donatori de plasmă convalescentă și face apel la solidaritatea pacienților vindecați de COVID-19 care au prezentat forme ușoare și medii ale bolii.

Dacă vrei să ajuți donând plasmă poți să o faci la Centrele de Transfuzii de la tine din oraș. Regula principală este să fi avut COVID -19 și să fii vindecat. În rest procesul este exact ca la o donare de sânge care durează în jur de o oră.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

La final însă trebuie să îți dai acordul în scris pentru ca medicii să poată să extragă plasma din sângele donat. Aceasta se folosește doar în secțiile de ATI pentru pacienții grav afectați de această boală.