• Platforma de vaccinare a fost deschisă pentru persoanele din faza a III-a (populaţie generală).
  • Înscrierea pe listele de aşteptare va fi activată luni, 15 martie.
  • „Este posibil să apară întârzieri în funcționarea aplicației”, se arată pe site

UPDATE. Programul pe județe pentru deschiderea listelor de așteptare

Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, în dimineaţa zilei de 15 martie, începând cu ora 09:00, se vor deschide succesiv listele de aşteptare pe judeţe, după următorul program:

  • 9:00-11:00 Centre de vaccinare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna
  • 11:00-13:00 Centre de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova
  • 13:00-15:00 Centre de vaccinare din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti

ȘTIRE INIȚIALĂ

Platforma de vaccinare pentru persoanele din faza a III-a este disponibilă de luni.

La scurt timp după ce a fost activată, platforma întâmpina probleme din cauza numărului prea mare de accesări. Procedura de programare este aceeași ca și până acum, iar listele de așteptare se vor activa începând de luni, spun autoritățile. Toate persoanele care doresc să se vaccineze se pot programa deja, dacă găsesc un loc disponibil. (CLICK AICI)

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

În acest moment se realizează un update important al aplicației de programare la vaccinare pentru implementarea listelor de așteptare, în conformitate cu cerințele CNCAV. Este posibil să apară întârzieri în funcționarea aplicației. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată pe site.

Tipul de vaccin nu se poate alege

Oficialii Comitetului Naţional pentru vaccinare au precizat că nu putem alege tipul de vaccin pe care urmează să-l primim: „În momentul în care platforma vă face programarea vaccinării vi se comunică automat şi data rapelului. Dacă rapelul este la 21 de zile, aţi fost programat pentru o doză Pfizer, dacă este la un interval de 28-35 de zile veţi primi Moderna, iar dacă este la o distanţă de opt săptămâni, aţi fost programat pentru vaccinare cu AstraZeneca”, potrivit sursei citate.

Cum funcţionează listele de aşteptare?

Oficialii Comitetului Naţional pentru vaccinare au făcut precizări despre cum funcţionează listele de aşteptare.

  1. O singură înscriere. Platforma va permite unei persoane să se înscrie pe o singură listă, la un singur centru de vaccinare, din judeţul în care îşi declară rezidenţa în platformă (nu trebuie să fie neapărat cea din buletin). Schimbarea rezidenţei în platformă permite înscrierea pe lista de aşteptare la un centru din judeţul respectiv.
  2. Persoanele vulnerabile vor avea în continuare prioritate. Listele de aşteptare de la un centru vor aloca zilnic 75% din locuri persoanelor de peste 65 de ani şi celor cu boli cronice, dacă există în aşteptare, până la vaccinarea acestora doar 25% din locurile zilnice fiind alocate persoanelor din Catg III B (sub 65 de ani, fără afecţiuni). Acestea din urmă vor fi programate la vaccinare în ordinea înscrierii. O persoană se poate răzgândi în privinţa centrului de vaccinare şi se poate înscrie pe o altă listă, dar va ieşi automat de pe lista pe care s-a înscris iniţial.
  3. Notificarea de programare. În cazul în care găsiţi loc liber pentru programare la o anume dată şi la un centru din judeţul în care v-aţi declarat rezidenţa, platforma face programarea la fel ca şi până acum. În cazul în care nu găsiţi loc liber şi vă înscrieţi pe o listă de aşteptare, notificarea cu data şi ora programării se face abia în momentul în care locul se eliberează. Notificarea se va face telefonic, dar nu este clar deocamdată cu câte zile înainte de data vaccinării va veni aceasta şi ce se întâmplă dacă nu puteţi merge la vaccinare în ziua respectivă.