Poate sau nu COVID-19 să afecteze sănătatea mintală pe termen îndelungat?

August 25, 2021, London, UK, UK: London, UK. A NHS vaccinator holds vials of the Pfizer Covid-19 vaccine at a vaccination centre in Tottenham, north London. According to the Zoe Covid study, protection provided by two doses of the Pfizer and AstraZeneca Covid-19 vaccines starts to wane within six months. (Credit Image: © Dinendra Haria/London News Pictures via ZUMA Press Wire)

Noi cercetări au fost demarate pentru a se afla dacă sănătatea mintală poate fi sau nu afectată de către COVID-19. Joe Biden a ordonat începerea unei cercetări la nivel național cu privire la efectele pe termen lung create de către COVID-19.

Mai mult decât atât, președintele Americii a cerut agențiilor federale să sprijine pacienții infectați, conform raportului agenției de știri PTI, relatează Live Mint.

Administrația Biden a însărcinat marți Departamentul de Sănătate și Servicii Umane cu procesul de coordonare a inițiativei de urgență în cadrul agențiilor federale. Viitoarele examinări vor porni de la cercetările ce se desfășoară, în prezent, la National Institutes of Health.

Mai mult decât atât, Joe Biden a îndrumat agențiile federale să sprijine pacienții și medicii în ceea ce privește tratamentele împotriva Covid-19. De asemenea, o preocupare la fel de importantă este reprezentată de efectele pe care boala le are asupra sănătății mintale.

Există câteva simptome cunoscute drept ”Long COVID-19”

Oboseala, ceața cerebrală, durerile, dificultățile de respirație, conform raportului AP, sunt simptomele cunoscute sub denumirea de ”Long Covid-19”, o afecțiune hidrică. Se presupune că, în linii mari, COVID-19 afectează, pe termen lung, aproximativ o treime din totalul persoanelor care se vindecă. Cu toate acestea, severitatea și durata simptomelor sunt diferite de la o persoană la alta.

Casa Albă a mărturisit că „Administrația Biden recunoaște că pandemia COVID-19 a dus la apariția unor noi membri ai comunității persoanelor cu dizabilități și a avut un impact extraordinar asupra persoanelor cu dizabilități”.

Dr. Leana Wen, fost comisar pentru sănătate din Baltimore și comentator al pandemiei, a declarat că „este o mișcare foarte importantă din partea Administrației Biden de a recunoaște că virusul Covid-19 de lungă durată este real, că este o amenințare semnificativă și că trebuie făcute mult mai multe cercetări”.

Exit mobile version