Politicienii ies la atac pe subiectul spitalelor: „Vor trecerea managementelui spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății“

Politicienii au simțit că este rost de capital electoral și au atacat subiectul spitalelor.

USR vrea trecerea spitalelor militare în administrarea ministerului Sănătății. Asta pentru că, spun ei, unitățile sunt cu circuit închis și nu sunt accesibile și bolnavilor cronici. PNL nu ar fi împotrivă. Cu cât lanțul de comandă este mai scurt, cu atât este mai bine, spune ministrul de interne, Lucian Bode.

„Multe spitale din România nu depind de Ministerul Sănătății, managerial și administrativ. (n.r. După pandemie) vom constata că sunt mulți pacienți cronici din România care nu au beneficiat de toată atenția sistemului medical“, spune Ionuț Moșteanu, deputat USR.

„Dacă este o decizie fundamentată corect, nu văd nicio problemă. Am văzut ce se întâmplă cu dubla sau tripla comandă. Cu cât lanțul de comandă este mai scurt, cu atât este mai bine“, spune Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Fostul manager al spitalului Colentina, Remus Mihalcea, îi răspunde deputatului USR Ionuț Moșteanu că nu este momentul să politizeze sănătatea românilor. Toate spitalele sunt, din punct de vedere medical, în subordinea ministerului Sănătății. Managementul și suportul financiar sunt asigurate și de alte instituții, în funcție de caz.

Acestea sunt niște declarații politice. Ministerul Sănătății are în subordine foarte multe spitale, care nu îndeplinesc circuitele de tratare a pacienților COVID. Ceea ce doresc dânșii și nu spun este trecerea managementului în subordinea Ministerului, dar resursele financiare să rămână atribuția ministerului de resort“, spune Remus Mihalcea.

Exit mobile version