• Până în 2100, populația României ar putea scădea până la 8 milioane de locuitori, spune ONU în ultimul raport realizat pe demografia țării noastre.
  • Aceeași analiză mai arată că chiar dacă femeile ar naște mai mulți copii, România ar putea cu greu rămâne până la sfârșitul secolului la o populație de 18 milioane.
  • În 2020, s-au născut în România cei mai puțini copii din ultimul secol; în 2021, din ultimii 130 de ani; în primul semestru din 2023, cel mai mic număr din ultimii 145 de ani.

Până în 2100, populația României ar putea scădea până la 8 milioane de locuitori, spune ONU în ultimul raport realizat pe demografia țării noastre. La nivel mondial, una din șase persoane adulte se confruntă cu infertilitatea, iar prevalența este ușor mai ridică în țările bogate decât în cele sărace.

Aceeași analiză mai arată că chiar dacă femeile ar naște mai mulți copii, România ar putea cu greu rămâne până la sfârșitul secolului la o populație de 18 milioane.

„Unul din cinci cupluri au probleme de fertilitate și este un număr imens, dar, pe din altă parte s-ar spune și partea bună a lucrurilor, care are legătură cu România și ceea ce sperăm ca anul viitor lucrurile se îmbunătățească semnificativ. Statul roman, prin programul național de la Ministerul Familiei, oferă cuplurilor care au proboeme de infertilitate un ajutor financiar substantial.”, a spus dr. Andreas Vhytoulkas, medic ginecolog.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

În 2020, s-au născut în România cei mai puțini copii din ultimul secol; în 2021, din ultimii 130 de ani, iar în primul semestru din 2023, cel mai mic număr din ultimii 145 de ani.

Citește și: