• Anika Chebrolu, în vârstă de 14 ani, a câștigat un premiu de 25.000 de dolari pentru o descoperire care ar putea duce la un remediu împotriva Covid-19
  • Invenția tinerei folosește metodologia in-silico pentru a descoperi o moleculă de plumb care se poate lega selectiv de proteina spike a virusului SARS-CoV-2
  • Anika a spus că munca ei nu este terminată

Anika Chebrolu, o tânără din Frisco, Texas, tocmai a câștigat provocarea 3M Young Scientist Challenge din 2020 – și un premiu de 25.000 de dolari – pentru o descoperire care ar putea oferi o potențială terapie pentru Covid-19, relatează CNN. Pe măsură ce oamenii de știință din întreaga lume se luptă pentru a găsi un tratament pentru coronavirus, o tânără se remarcă printre ei. Invenția câștigătoare folosește metodologia in-silico pentru a descoperi o moleculă de plumb care se poate lega selectiv de proteina spike a virusului SARS-CoV-2.

Anika Chebrolu: „În ultimele două zile, am văzut că există mult entuziasm din partea mass-mediei cu privire la proiectul meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 și reflectă speranțele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii. Și eu, ca toți ceilalți, îmi doresc să ne întoarcem la viața noastră normală în curând.”

Anika și-a prezentat proiectul când era în clasa a VIII-a – dar nu a fost întotdeauna concentrat pe găsirea unui remediu pentru Covid-19. Inițial, scopul ei a fost să folosească metode in-silico pentru a identifica un compus de plumb care s-ar putea lega de o proteină a virusului gripal. Anika a spus că primirea premiului și titlului de tânăr om de știință de top este o onoare, dar munca ei nu este terminată. Următorul ei obiectiv este să lucreze alături de oamenii de știință și cercetătorii care luptă pentru „controlul morbidității și mortalității” pandemiei, dezvoltând descoperirile ei într-un remediu real pentru virus.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN