• Se vorbește mult de faptul că animalele de companie nu ar trebui să mănânce mâncare pentru oameni și dacă o fac, în ce condiții, ce alimente și la ce trebuie să fim atenți.
  • Câinii sunt omnivori și ne putem permite mai multe experimente cu ei, deși există multe alimente pe care noi le consumăm cu plăcere, dar care sunt periculoase pentru ei.
  • Pisicile, pe de altă parte, sunt carnivore și dacă nu iau cantitatea necesară de proteine obținute prin hrana pentru pisici vor apărea multe probleme de sănătate.

Se vorbește mult de faptul că animalele de companie nu ar trebui să mănânce mâncare pentru oameni și dacă o fac, în ce condiții, ce alimente și la ce trebuie să fim atenți.

Dar cum rămâne cu noi, oamenii? Cu siguranță, ne-am arătat de nenumărate ori curioși în legătură cu mâncarea animalelor de companie și ne-am întrebat dacă am putea să o încercăm. În ceea ce privește simpla încercare, da, putem încerca fără probleme hrana pentru pisici, atât timp cât nu suntem intoleranți la niciunul dintre ingrediente. Această hrană nu este otrăvitoare, iar ronțăitul unei crochete sau nu ne va face nimic rău.

Cu toate acestea, dacă mâncăm în mod sistematic hrană pentru pisici, acest lucru ne-ar putea pune în pericol sănătatea, deoarece conține substanțe în cantități mai mari decât avem nevoie.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Este puțin probabil ca vreun proprietar de pisică să mănânce mâncare pentru pisici în mod voluntar sau doar pentru că are un gust bun, dar ar trebui să fim atenți dacă avem copii mici care, la fel ca pisicile, sunt curioși cu privire la lumea din jurul lor și vor să guste tot ce le miroase apetisant.

Hrana pentru pisici conține cantități mari de proteine, vitamina A, taurină și grăsimi. Aceste ingrediente sunt periculoase pentru oameni atunci când sunt consumate în exces.

De ce hrana pentru animale de companie nu este potrivită pentru oameni

Chiar dacă hrana pentru animale de companie conține ingrediente care sunt în general considerate sigure pentru noi, ea conține totuși substanțe de care nu avem nevoie (sau cel puțin nu în aceste cantități specifice).

Organismele noastre au nevoi diferite de cele ale animalelor de companie și nu putem sintetiza întotdeauna anumite vitamine. Același lucru este valabil și pentru pisicile sau câinii care mănâncă hrană pentru oameni.

Mâncarea pentru animale de companie nu va cauza probleme majore pentru sănătatea noastră atât timp cât nu o consumăm în mod regulat. Dacă ne aflăm într-o situație de urgență și, din anumite motive, avem la dispoziție doar hrana pisicii noastre, putem mânca o zi sau două din ea fără să ne punem în pericol sănătatea.

Dacă ești curios să încerci o parte din mâncarea pisicii, o poți face. Dar în niciun caz, oamenii nu ar trebui să consume alimente destinate animalului de companie pentru perioade lungi de timp.