- În ultima perioadă tot mai multe femei au apelat la tratamente de epilare cu laser
- Au existat multe suspiciuni că epilarea cu laser afectează fertilitatea
- Medicii spun că nu există niciun risc dovedit în ceea ce privește cancerul de piele sau fertilitatea
- Tratamentele au studii clinice în spate și peste 50 de ani de testare a dispozitivelor de epilare
- Pentru un tratament complet ai nevoie de 6-8 ședințe
- Epilarea cu laser poate fi făcută pe toate tipurile de piele
Ai auzit multe lucruri despre epilarea cu laser, dar nu știi sigur dacă îți afectează sau nu sănătatea. Specialiștii spun că nu poți face cancer de piele dacă te epilezi cu laser, iată și de ce.
Advertisment
„Nu se absoarbe sistemic lumina laserului și efectiv se cantonează la nivelul rădăcinii firului de păr unde avem efect de distrugere localizată a folicului pilos și astfel nu mai avem parte de păr nedorit”, a spus Dana Bratu, medic dermatolog.
În ultima perioadă tot mai multe femei apelează la această metodă de epilare. Puține știu, însă, cum funcționează.
Recomandări
„Acea rădăcină o dată arsă, în faza activă de creștere, în faza anagenă, ea nu mai crește niciodată. Ceea ce ne crește după întreținere după epilarea cu laser sunt de fapt fire noi, fuliculi noi. Primele 3-4 ședințe le facem la un interval de o lună apoi creștem ușor de la șase la opt săptămâni ca să prindem un procent cât mai mare de păr în stadiul activ de creștere”, a spus Carmen Crăciun, specialist în epilare laser.
Geta a ales deja acest tip de tratament. Este la a șasea ședință și este mulțumită pentru că economisește timp.
„Una din cele mai mari bătăi de cap pentru o femeie este că trebuie să se epileze. Nici nu termini bine procedura că în câteva zile trebuie să o repeți. În urma epilării cu laser am pielea mult mai fină, părul crește mult mai rar și cu o textură mult mai fină”, a spus clienta.
Partenerii noștri