• Starea de sănătate a lui Radu s-a deteriorat rapid
  • În doar câteva zile, a ajuns să respire doar cu ajutorul măștii de oxigen
  • Radu a fost pacient în Pavilionul 5, de la Institutul Matei Balș
  • În Pavilionul 5 a izbucnit un incendiu pe 29 ianuarie
  • Radu a stat internat 9 zile în spital

COVID nu mai este de mult o amenințare, aflată undeva, în depărtare. Nici pentru mine și nici pentru tine, cu siguranță.

Dacă nu te-ai infectat până acum, atunci probabil a fost cineva din familia ta sau un apropiat.

Da, COVID are chip. Chipul celor pentru care te-ai rugat să se facă bine. Al celor pentru care ți-a fost teamă că nu vor scăpa.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Pentru noi, Aleph News, unul dintre aceste chipuri a fost al lui Radu, colegul nostru.

Radu a fost internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală. A fost pacient în Pavilionul V. Pavilionul, unde, pe 29 ianuarie, a izbucnit incendiul care a curmat mai multe vieți.

Radu Badiu: „O să mor ca cei despre care am scris eu?”

Foto: Aleph News

„Dormeam și ca prin vis am simțit, creierul mi-a spus, pericol, pericol, pericol, nu mi-am dat seama care este pericolul, abia după ce am deschis ochii am simțit miros de fum. Și în secunda doi mi-a venit în minte tragedia de la ATI de la Piatra Neamț”, a mărturisit Radu Badiu.

„Atunci am simțit cum mi se ridică părul pe mine de frică și singurul meu gând a fost, doamne, o să mor ca cei despre care am scris eu?”, a mai spus Radu.

„Mi-a fost frică pentru prima dată în viața mea că o să mor, și m-am gândit că nu o să îl mai văd nici pe Vic și nici pe iubita mea”, a povestit Radu.

Radu Badiu, despre incendiul de la Matei Balș: „Singura care a intrat a fost o doctoriță. Nu i se vedeau lacrimile, ci niște dungi albe pe o față neagră”

Foto: Aleph News

„A fost dramatic pentru că și eu și ceilalți doi colegi de salon eram legați la oxigen și se adună. Îți dai seama că este un incendiu, nu știi cum să te salvezi, rămâi fără oxigen, și vine și fumul peste tine, sunt cam multe lucruri de gestionat, ce fac, care sunt pașii ca să mă salvez”, a adăugat Radu.

„Singura care a intrat a fost o doctoriță, o văd și acum, care renunțase la viziera de plastic și la mască și nu i se vedeau lacrimile, i se vedeau niște dungi albe pe o față neagră. Lacrimile, pentru că și ei îi fusese frică de moarte.

S-a uitat la mine foarte mirată și m-a întrebat, nu coborâți în curte? I-am spus că nici nu știam dacă puteam să deschid ușa, să ies pe hol

A fost o experiență neașteptat de aspră, dar care m-a întărit, din care am iești învingător și asta este extraordinar”, a povestit Radu, un învingător în fața COVID-ului.