• Ugur Sahin a plecat din Turcia la 4 ani și a rămas în Germania până azi
  • Ugur Sahin și Özlem Türeci și-au dedicat viața cercetării în domeniul cancerului
  • După mulți ani de muncă fără rezulatat, au dezvoltat primul vaccin anti Covid-19
  • Cuplul a ajuns printre cei mai bogați 100 de oameni din Germania, dar au rămas modești

Ți-a schimbat viața, dar probabil că numele sau chipul lui nu îți par familiare. Îți spun de la început că numele lui înseamnă noroc în limba turcă. Și asta nu pare să fie deloc o coincidență.

Ugur Sahin, CEO-ul BioNtech, are o poveste de viață demnă de un documentar. E fiul unor imigranți turci, la fel ca soția sa, Özlem Türeci. Amândoi împărtășesc pasiunea pentru imunologie și cercetare. Și aș putea să-i numesc ,,,un dream team al minților strălucite”.

„În principiu, nu e cazul să avem momente clare în care muncim și apoi momente în care avem timp liber, dar îl văd ca un privilegiu, aici e visul nostru la care visăm pentru a putea trăi. Nu pot fi de acord decât cu asta, da, nu-mi lipsește nimic. Fac exact ceea ce am vrut să fac”, spune Ugur Sahin.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Nu au reușit să scoată niciun medicament și numele lor a rămas în umbră până când norocul le-a surâs. Noroc de care s-au agățat speranțele a milioane de oameni. În ianuarie 2020, Ugur a citit un articol despre un virus nou apărut în Wuhan. A început să studieze virusul și să caute o cale de a-l opri. Și uite că așa, Ugur Sahin a oferit lumii primul vaccin împotriva Covid-19 și un nume care ne va rămâne în memorie mult timp: BioNTech.

Ugur Sahin e acum între primii 100 cei mai bogați oameni din Germania. Dar să știi că încă merge la birou, în continuare, cu bicicleta, în blugi și haine sport. Are planuri și mai mari, însă.

Vrea să producă vaccin pentru întreaga lume și lucrează la extinderea producției. Ugur Sahin și Ozlem Tureci sunt oameni ca mine și ca tine. Oameni care au ieșit învingători chiar dacă drumul a fost mai lung…