• Uğur Şahin și Özlem Türeci și-au unit destinele prin dragostea lor pentru cercetarea medicală
  • Cuplul este numit „o echipă de vis”
  • Cei doi au co-fondat BioNTech în 2008

Toată lumea a aflat despre rezultatele incredibile ale vaccinului de Covid-19 de la Pfizer și partenerul său german, BioNTech. Pfizer și BioNTech sunt primii producători de medicamente care prezintă date de succes într-un studiu clinic la scară largă al unui vaccin coronavirus.

Dar nu toată lumea îi știe pe cei care au făcut posibilă această realizare așteptată de întreaga planetă.

Medicii Uğur Şahin și Özlem Türeci sunt căsătoriți și numiți „echipa de vis” din spatele vaccinului Covid-19 care ar putea schimba lumea, relatează Dailymail.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Născut în Turcia, Uğur Şahin a crescut în Germania, unde părinții săi lucrau într-o fabrică Ford. Format ca medic, domnul Sahin a devenit profesor și cercetător axat pe imunoterapie.

A lucrat la spitale din Köln și orașul Homburg, unde a întâlnit-o pe imunologul Özlem Türeci, aflată la începutul carierei sale. Cercetarea medicală și oncologia au devenit o pasiune comună.

Özlem Türeci, fiica unui medic turc care a migrat în Germania, a spus odată într-un interviu că până și în ziua nunții lor, amândoi și-au făcut timp pentru munca de laborator.

Împreună s-au perfecționat în dezvoltarea sistemul imunitar, ca potențial aliat în lupta împotriva cancerului, încercând să deslușească structurile genetice ale fiecărei tumori.

Cei doi au co-fondat BioNTech în 2008, cu scopul de a urmări o gamă mult mai largă de instrumente de imunoterapie împotriva cancerului.

Cu rădăcini modeste, Uğur Şahin, 55, și soția sa, Özlem Türeci, 53, se numără acum printre cei mai bogați 100 de germani, potrivit ziarului german Welt am Sonntag.

Fundația Bill & Melinda Gates a investit 55 de milioane de dolari în companie, care lucrează și la programele HIV și tuberculoză.